”Siden jeg underskrev min F2 kontrakt, har jeg glædet mig til at få lov at køre i Baku! Derfor er det en super dejlig følelse, at jeg nu står med min første F2 sejr på lige den her bane”. Sådan lød det fra en storsmilende meget glad Vesti ovenpå et dramatisk sprintløb lørdag, der rykkede op og ned på meget for mange. 

”Min manager og jeg havde talt om, at Monaco måtte være opvarmningen til Baku. De ting, der ikke duede for mig i Monaco, ændrede min tilgang til Baku.” 

”Med den omvendte startrækkefølge i sprintløbet, skulle jeg med en kvalifikation som 9ende hurtigst starte som nr. 2. Jeg kom bedst fra start og tog straks den førende Jack Hughes, men i første sving skred jeg ud, da jeg satsede lidt for meget og højst sandsynligt var i et forkert gear. Jeg røg ned som 3’er, og derfra var det så fremad i et totalt kaotisk løb med masser af afkørsler og safety cars.”

”Forskellen fra Monaco til Baku er særligt to ting. Jeg kom meget tættere på min grænse denne gang allerede i træningen, og gik ind til kvalifikationen med en stærkere fornemmelse af, hvad der skulle til for et godt resultat. Vi var ikke med helt fremme i kvalifikationen, men det var SÅ tæt. Vi taler hundredele og tusindedele af et sekunds forskel mellem mange af kørerne i top 10. Men stadigvæk er der rykket noget hos mig, jeg kommer til at bruge i resten af sæsonen. At jeg skrider ud i første sving, fordi jeg satser og sætter ind med en overhaling på ydersiden af Hughes, som nok så ret vild ud, særligt der hvor det skete, skubber til mine egne grænser. Enten går det, eller også går det ikke. Og det gik jo faktisk meget godt!!! Den følelse er fed. Den sætter sig!!”

Søndagens feature race bød igen på kaos i den tætte trafik med kontant afregning, når barrieren kom lidt for tæt på. I modsætning til Monaco dog et helt anderledes spændende løb, fordi Baku gir masser af muligheder for overhaling. Vesti sluttede som nr. 7 i søndagens hovedløb. Et tilfredsstillende resultat når man tager i betragtning, at Vesti holdt stille på gridden, da starten gik! Vesti blev overrasket af langt mere greb, end teamet havde forudset og måtte på et split sekund se sig selv allerbagest i feltet. En tidlig safety car, der samlede feltet – konsistent kørsel, en hurtig bil, skarpe overhalinger og andres uheld fik Vesti flot tilbage i points’ene.

”Jeg har smilet på hver eneste omgang i den her weekend. Jeg havde bilen til også at have været på podiet i dag. Alt i selve løbet fungerede optimalt. Det kan jeg takke mit team ART GP for. Desværre forspildte jeg chancen med min start.”

Man siger altid, at ens teamkammerat er ens værste konkurrent, fordi man har ens materiel, og dermed kan måles direkte op imod. I den ”duel” hentede Vesti mest. Vesti var hurtigst i hele weekenden i alt fra træning, kvalifikation og over løbsdistancen. 

Vesti dedikerede foran verdenspressen sin allerførste F2 sejr til afdøde Michael Mortensen, der for Vesti betød alt – som hovedsponsor, mentor og ven. 

Se highlights fra sprint race her.

Se highlights fra feature race her.

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency