”Jeg er SÅ glad”. En umiddelbar reaktion fra Vesti ovenpå fredagens tidtagning. Og måske det var præcist den følelse, der blev bygget videre på under søndagens hovedløb i F2, hvor Vesti nåede podiet!

Fredagens tidtagning gav Vesti en 3. hurtigste tid, hvilket var en kæmpe forløsning, efter ikke at have slået til i årets første løb.

”Jeg ved, hvilke udfordringer, jeg har haft. Jeg har arbejdet målrettet på at løse dem – særligt den måde, jeg kigger igennem et sving på. Svært at forstå for ikke eksperter, men i den her weekend knækkede jeg bare koden. Da jeg satte 3. hurtigste tid, vidste jeg instinktivt, at den var der. Ikke helt hurtig nok til pole, men for mig føltes det sådan. Allermest ved jeg, at jeg nu er meget tæt på der, hvor jeg forventer af mig selv, at jeg skal være. Når man er i fuld kontrol, så føles alt så nemt. Det gør bare noget ved én. Jeg har tålmodigt ventet på at komme tilbage der, hvor jeg ser mig selv – oppe foran. Sidste løb på Imola gjorde godt, men nu starter sæsonen for alvor for mig.”

I lørdagens sprintrace startede Vesti 8er pga. den omvendte startrækkefølge blandt de 10 bedste fra fredagens kvalifikation. Det blev til 2 points og en samlet 7. plads. For Vesti et godt og konsistent løb, hvor der ikke skete det store i feltet. De fleste fastholdt deres positioner uden store muligheder for overhalinger.

Søndagen til gengæld bragte al adrenalin frem! Allerede da starten gik satte Vesti sig i respekt. Han tvang sig ind foran den meget erfarne Red Bull kører Jurî Vips og hang på manden på pole position – australske Jack Doohan. Fra den forbedrede position gjaldt det nu alene én ting – tilliden til teamets strategi og dermed pitstop på det helt rette tidspunkt og den afgørende faktor: evnen til at spare sine dæk.

”Jeg pittede på 11. omgang. Et perfekt pitstop fra teamets side fastholdt min position i feltet nu på de hårdere dæk. De holdt, men det var ret tæt til sidst. Godt der ikke var flere omgange tilbage,” smiler en glad Frederik Vesti, der kom over målstregen som 3. bedste, og som anerkendende så til, at imponerende Felipe Drougovich, der kører sit tredje år i serien, modtog den største pokal – for anden gang på en weekend. 

Feltet er allerede i gang igen næste weekend, hvor legendariske Monaco er på kalenderen.

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency