Finske Valtteri Bottas overtager nu tjansen som testkører hos AT&T Williams. Bottas overtager dermed Nico Hülkenbergs job, efter tyskeren er rykket op som kører i 2010-sæsonen.

20-årige Bottas har et imponerende CV med sig til Williams. Den sædvanlige rute via gokart fra seksårsalderen er kronet med titlen WSK International Series Formula A i 2006, hvorefter han i 2008 rykkede til Formula Renault 2.0 i 2008. Året efter havde finnen vundet både Eurocup NEC med 17 sejre og 22 podieplaceringer fra 28 starter. Sidste år kørte Bottas F3 Euro Series med ART og blev bedste rookie med en tredjeplads i mesterskabet.

– Valtteris CV er meget imponerende med en lang liste af succeser i juniorklasserne. Vi håber, at rollen som officiel testkører i vores team vil sikre ham endnu et skridt frem i udviklingen. Vi ønsker ham alt det bedste i F3 Euro Series denne sæson, siger Sir Frank Williams i en pressemeddelelse.

– Dette er en fantastisk måde at begynde 2010 på. Jeg er beæret over at blive udvalgt af et team så prestigiøst som AT&T Williams, et af de mest betydningsfulde navne i sporten. Dette er et vigtigt skridt i min karriere, men nu begynder arbejdet mod toppen for alvor. Jeg er sikker på, at jeg vil lære meget med teamet, og jeg stoler på, at vi sammen vil nå gode resultater i de kommende år, siger Valtteri Bottas.

Foto: Glenn Dunbar/LAT Photographic