I den forgangne weekend var DS3 Cup rykket til Sturup Raceway, kun 30 minutters kørsel fra København. Træning og kvalifikation lørdag foregik i tørvejr og fulgte således i samme hjulspor som et større sponsorarrangement om fredagen, der både gav sponsorerne action og kæmpe smil, ligesom køreren fik masser af solfyldt testkørsel.

Om søndagen hvor de to heat skulle udkæmpes viste vejret sig dog fra en helt anden side. Helt op til start blev der spekuleret i dækvalg, men kort før start åbnede himlen sluserne, og alle kørte på banen med regnvejrsdæk. Niklas Dall Knudsen startede som sædvanligt fra pole position, og den placering holdt hele vejen til det ternede flag. Længere bagud i feltet havde flere biler store problemer med tilduggede ruder, flere måtte sågar tage en tur i pit for at få ruderne tørret af. Kim Lund havde ikke den slags problemer og sluttede på andenpladsen, skarpt forfulgt af en af de andre bejlere til mesterskabet, unge Jacob Kallestrup.

I andet heat var vejret ikke blevet bedre, men denne gang startede Niklas fra 6. pladsen med Kim Lund foran, eftersom de første seks kørere i første heat bytter plads. Svenske Per Arne Strand holdt således i første række, side om side med Jesper Kristoffersen, der startede som toer. Da starten gik, tog det ikke mange omgange før de to vindere af første heat igen lå i spidsen, denne gang med Kim Lund forrest. Denne position holdt helt til mål, da der kom Safety Car på banen efter at Michael Nissens DS3-racer havde fået en hård medfart på femte omgang, og ikke lige var til at flytte fra banen. Da banen igen blev givet fri var der kun knap 200 meter til det ternede flag, så der skete ikke flere ændringer og Jesper Kristoffersen tog sidste podieplads efter Niklas Dall på andenpladsen.

Allerede den 8-9. juni skal DS3 Cup kørerne i aktion igen – og endnu engang bliver det i udlandet. Der skal køres på den meget spændende højhastighedsbane, Rudskogen i Norge, hvor hastighederne når langt over 200 km/t.

Den foreløbige stilling i DS3-Cup ser nu således ud, at Niklas Dall Knudsen (bil nr. 207) har 131 points, Jakob Kallestrup (bil nr. 254) 91 og Jesper Kristoffersen (bil nr. 237) også 91 points.

Læs flere reaktioner fra kørerne i Citroën DS3 Cup her.