De første meter i DTM-raceren blev en våd affære for Christian Bakkerud, da DTM-feltet i går havde såkaldt rollout forud for lørdagens træning og kvalifikation. Et massivt regnvejr havde ramt Hockenheimbanen, hvor første afdeling af DTM afvikles.

Bakkerud kører for Team Kolles, der i år indsætter tre Audi A4 årgang 2007. Så selvom Bakkeruds racer er helt nybygget, er det efter 2007-specifikationer. Derfor er forventningerne hos danskeren også afdæmpede forud for sæsonpremieren.

– Det er klart at man selvfølgelighed har en chance, især hvis det begynder at regne. For så er det køreren frem for materiellet det kommer an på. Men pole og topplaceringer bliver det ikke til, dertil er udviklingen af de nyere biler gået for stærkt, siger Christian Bakkerud.

– Men jeg forventer, at jeg i min tre år gamle bil i starten kommer til at kæmpe med 2008-bilerne. Det bliver dog svært efterhånden som mine dæk bliver slidte, de nyere biler er langt bedre til at passe på dækkene. Det er et læreår for mig, og jeg tager det som det kommer. Jeg glæder mig virkeligt til at komme i gang, siger Bakkerud, der sætter forventningerne efter de resultater, som bl.a. teamkammerat i Kolles’ Le Mans-team Christijan Albers kørte hjem sidste år.
 
– Jeg har set video med løbene fra sidste år, og her havde Team Kolles-kørerne Katherine Legge og Christijan Albers virkelig en kamp for at komme længere frem end de sidste fire placeringer. Husk på, at Albers ikke er nogen dårlig kører, han blev nummer to i det samlede mesterskab sidste gang han deltog for Mercedes. Men sidste år kunne hverken Albers og Legge kæmpe om mere end de sidste fire placeringer, sammen med de andre ældre biler, siger Bakkerud.
 
– Min målsætning er at lære serien at kende, lære bilen at kende. Det er klart at vi med en tre år gammel bil ikke kan kæmpe med i front, men der er mange andre kørere har imponeret i de ældre biler. Der er mange nye ting jeg skal lære, for eksempel skal jeg til at lære at gennemføre pitstops under løbet, blive i bilen og have skiftet alle fire hjul. Det har jeg aldrig prøvet før. Så min målsætning er at blive den hurtigste Team Kolles kører blandt de tre, og så kæmpe med de nyere 2008 biler, slutter Christian Bakkerud.

Foto: Mandy Martin-Rost