To weekender i træk med F1, og begge ser ud til at skulle køres under samme vilkår – i varme omgivelser og med stor risiko for regn i løbet af weekenden.

Ugen op til Ungarns GP markerer samtidig årsdagen for Felipe Massa forfærdelige uheld på Hungaroring sidste år, hvor en fjeder røg af Rubens Barrichellos Brawn GP og ramte brasilianeren i hovedet.

Felipe Massa blev som følge af ulykken sendt på sidelinjen, mens spekulationerne fortsatte om hans tilstand. Denne weekend vil den sympatiske brasilianer formentlig satse meget på at markere årsdagen og samtidig revanchere sig for teamordrene under Tysklands Grand Prix.

Sådan gik det i Ungarn 2009

Lewis Hamilton fik for alvor vendt en miserabel første halvdel af sæsonen med en sejr på Hungaroring foran Mark Webber. Kimi Räikkönen var toer foran Mark Webber, der med podiepladsen var tæt på Jenson Button i den samlede stilling.

Renault blev udelukket fra Europas GP, da teamet sendte Alonso på banen med højre forhjul, der ikke var monteret korrekt. Forhjulet røg af, og spanieren mistede en mulig sejr. Også Sebastian Vettel var i knibe, da han blev ramt af problemer med baghjulsophænget. Det kostede først masser af tid ved første pitstop, mens tyskeren senere måtte udgå.

Felipe Massa uheld overskyggede i øvrigt en komisk afslutning på kvalifikationen i 2009, hvor al timing forsvandt i de døende minutter af sessionen. Efter kvalifikationen var afsluttet kunne man se Fernando Alonso gå rundt til de øvrige kørere i Parc Fermé for at høre, hvilken omgangstid de havde kørt.

Læs mere om, hvordan det gik i 2009 her:

https://motorsportdanmark.dk/2009/07/26/hamilton-vinder-webber-indhenter/

Læs om Massas ulykke her:

https://motorsportdanmark.dk/2009/07/25/grimt-uheld-overskygger-pole-til-alonso/

Se tv-tider, tidsskema og link til livetiming under www.racemag,dk/events

Foto: Renault F1 Team