Det et meget forventningsfuldt team med Ulrik Linnemann i spidsen, der drog til Frankrig for at kæmpe om vigtige EM point til mesterskabet i FIA European Rallycross.

På grund af travlhed med genopbygningen efter det voldsomme crash i Sverige har bilen ikke været testet efter den omfattende genopbygning.

– Normalt ville vi have testet efter sådan en stor omgang, men sandheden er at jeg overhovedet ikke har siddet i bilen siden jeg kravlede ud af den i Sverige, fortæller Ulrik Linnemann.

Det var dog ikke til at se på første dag i Frankrig, for allerede i den frie træning var teamet andenhurtigst og kun marginalt efter det bedste team.

Ulrik Linnemann rallycross
KCJ FOTO

Da det blev tid til første heat, havde teamet fundet endnu mere fart, og det blev vundet med over et sekund til nummer to. I andet heat var rollerne dog byttet om, og det blev til en tredjeplads med under et sekund til nummer et.

I tredje heat blev det til en 8. plads efter en vanvittig påkørsel fra en konkurrent. I fjerde heat blev det igen til en tredjeplads med en bil, der mildest talt kørte forfærdeligt efter at være blevet brugt som stopklods i tredje heat.

– Farten er ikke noget problem, og Ulrik har vist sig stabil som altid, nu skal vi bare finde en måde at holde de andre fra vores at køre mere på vores bil end på banen – udtaler en tydelig irriteret teamchef Jørgen Linnemann.

En sejr i semifinalen åbnede op for pole position til finalen, og her var der ingen tvivl: Ulrik Linnemann førte fra start til slut og høstede dermed 30 point på EM kontoen, hvilket rykker Ulrik op på en øjeblikkelig andenplads i det samlede mesterskab, kun 9 point fra den førende Janis Baumanis.

Næste løb er i Barcelona om to uger hvor der endnu en gang skal kæmpes om vigtige point.