I den forgangne weekend blev årets 2. afdeling af EM i rallycross (ERX) kørt i Portugal, og endnu engang var Ulrik Linnemann med helt fremme. For en lille måned siden vandt Ulrik den første afdeling som blev kørt i England, men pga. det nye pointsystem man kører efter i år, så rakte det ”kun” til en 4. plads i den samlede stilling. Ændringerne i pointsystemet betyder nu, at alle 4 indledende heat er afgørende for pointgivningen, og kravet om stabilitet har aldrig været større end i denne sæson.

Med sikker kørsel kørte Ulrik Linnemann sig til 2 gange 3. hurtigste tid, en tid som 5. hurtigst og 4. hurtigste tid i sidste heat. Hermed var Ulrik klar til semifinalen, og med en sikker sejr her var Ulrik dermed klar til året 2. A-finale ud af 2 mulige.

Finalen startede bedst muligt for Ulrik, som i en periode førte i det skrappe felt. Efter en intens kamp og efter alle kørerne havde været gennem det alternative spor, endte løbet med en flot 3. plads til Ulrik. Med den flotte 3. plads sammenholdt med de fire flotte heat, kunne Ulrik tilføje 24 point til mesterskabet, hvilket betyder en nuværende flot 1. plads i mesterskabet.  Han er dog tæt forfulgt af svenskeren Erik Farén på 2. pladsen og Russeren Ilder Rakhmatullin på 3. pladsen. Endnu et imponerende resultat af Team Linnemann.

Tidligere rallyverdensmester Petter Solberg viste skræmmende fart i PortugalI SuperCars klassen meldte Petter Solberg sig for alvor ind i kampen. Efter en større gennemgang af hans Citroën DS3 efter løbet i England, viste Solberg en nærmest skræmmende fart i specielt de 2 første heat. Han undgik dog ikke problemer i weekenden, og måtte tage til takke med lidt mindre gode placeringer i de efterfølgende 2 heat, men var dog klar til semifinalen. Semifinalen vandt Solberg og havde han ikke tyvstartet i finalen, så havde han sikkert også vundet den. Tyvstarten medfører dog at det alternative spor skal passeres 2 gange, hvilket kostede Solberg sejren i denne omgang. Solberg fik dog for alvor vist sine fantastiske evner frem, og når altid spiller sammen, så er han fortsat en af de hurtigste i verden. Hvis han ellers kan fortsatte sin og bilens udvikling, så kan han blive skræmmende hurtigt inden de nordiske afdelinger henover sommeren i Norge, Sverige og Finland.

Dagens vinder blev englænderen Liam Doran (også DS3) og 2. pladsen gik til den unge nordmand Mats Lysen i Renault Clio.

Næste afdeling køre sidste weekend i maj i Ungarn, og hvis du selv vil ud og opleve Ulrik Linnemann, Petter Solberg og alle de andre, så kommer hele karavanen til Sverige 1. weekend i juli.