Fire Audi-kørere er blevet udelukket fra fjerde afdeling af DTM efter at have brudt reglementet på forskellige måder. Blandt de ekskluderede er Christian Bakkerud. Resultaterne, der stadig er foreløbige grundet yderligere undersøgelser betyder, at Tom Kristensen ender på en ottendeplads og altså scorer point.

Danske Christian Bakkerud sluttede sidst blandt de klassificerede, men mødte ikke op til vejning efter løbet. Marcus Winkelhock sluttede oprindeligt på en sjetteplads, men da Mercedes-køreren havde mindre end et kilo brændstof i tanken efter løbet, er tyskeren også ekskluderet. Det samme gælder en af søndagens absolutte stjerner Alexandre Premát samt den regerende mester Timo Scheider (foto). Begge kom væsentligt for sent til vejning, lyder det i en meddelelse fra DTM.

Undersøgelser pågår fortsat, da arrangørerne finder flere hændelser mistænkelige – herunder Mattias Ekströms overhalinger af Oliver Jarvis og Alexandre Premát sent i løbet. Teamordrer er forbudte ifølge det sportslige reglement i DTM, men både Jarvis og Premát tabte op mod tre sekunder til Ekström, inden svenskeren kunne køre forbi og sikre sig andenpladsen.

Det nye, endnu uofficielle resultat ser sådan ud:

1. Gary Paffett (Mercedes-Benz)
2. Mattias Ekström (Audi)
3. Oliver Jarvis (Audi)
4. Martin Tomczyk (Audi)
5. Bruno Spengler (Mercedes-Benz)
6. Paul Di Resta (Mercedes-Benz)
7. Maro Engel (Mercedes-Benz)
8. Tom Kristensen (Audi)
9. Jamie Green (Mercedes-Benz)
10. Ralf Schumacher (Mercedes-Benz)
11. Susie Stoddart (Mercedes-Benz)
12. Mike Rockenfeller (Audi)

Foto: dtm.com