Jarno Trulli nåede ikke at nyde tredjepladsen i Australiens Grand Prix ret længe, før løbsledelsen fældede dom: Trulli havde overhalet Hamilton under gul flagzone og fik tidsstraf på 25 sekunder.

Ifølge italieneren bygger det hele på en ærgerlig misforståelse:

– Jeg kan ikke beskrive, hvor skuffet jeg, når der bliver stillet spørgsmålstegn ved min tredjeplads. Da safety car kom på banen (efter Robert Kubicas uheld, red.), overhalede Lewis Hamilton mig, men kort efter bremsede han pludseligt op og trak til siden. Jeg troede, at han havde fået problemer, så jeg overhalede ham, da der ikke var andet, jeg kunne gøre, siger Trulli.

Jarno Trulli kørte i mål på en tredjeplads – en af løbets præstationer, efter begge Toyota-kørere var blevet frataget deres tider i kvalifikationen.

– Jeg er glad for at slutte firer, men det er naturligvis skuffende for Jarno. Det viser virkelig vores styrke, at vi kan kæmpe med foran selvom vi startede fra pitlane. Løbet var ret spændende, men jeg sad fast bag Alonso i et ret langt stykke  tid, og det var svært at overhale. Min bil var god, men jeg kunne bare ikke finde vejen forbi ham. Da jeg fik fri bane, kunne jeg køre et sekund hurtigere, så farten er der helt bestemt, siger Timo Glock.