Op til Spaniens Grand Prix så Toyota-teamet den første sejr for enden af en meget kort tunnel. Efter en stærk kvalifikation og podieplads i Bahrain, skulle det første europæiske Grand Prix være starten på en ny æra for det tysk/japanske team. Men tunnelen er blevet lidt længere efter løbet på Catalunya-banen, hvor Trulli måtte udgå og Glock havnede på en tiendeplads i mål.

– Det var en meget frustrerende dag for mig, for jeg var optimistisk omkring vores løbsstrategi, og jeg kunne score en masse point. Desværre varede mit løb ikke særligt længe, siger Jarno Trulli.

– Jeg fik en dårlig start, da motoren ikke trak som den skulle, så jeg mistede placeringer og var bag Alonso og Rosberg ind  i sving 1. Rosberg kørte af i næste sving, og da han kom tilbage på banen, var han lige ved siden af mig. Jeg måtte undvige, for han kom virkeligt hurtigt. Jeg kørte af banen og mistede kontrollen ude på græsset, spandt, og så ramte en mig, siger Jarno Trulli.

– Der er dog ingen grund til at se tilbage, nu skal vi fokusere på det næste race, hvor vi forhåbentligt kan få et langt bedre resultat, slutter italieneren.

Timo Glock havde samme problem som Trulli i starten og brugte en del af løbet bag samme Rosberg.

– Det var et hårdt race. I starten kom bilen ikke afsted. Jeg ved ikke hvorfor, men vi må analysere det, for Jarno havde heller ikke en god start. Jeg kom igennem uheldet (med Trulli) men var så bag Nico Rosberg, og jeg kunne ikke komme tæt nok på ham i slipstrømmen. Hver gang jeg var tæt på ham, beegyndte mine dæk af svigte. Selv når jeg lå alene var bilen ikke perfekt, så vi må se på, hvad der skete, og komme stærkere tilbage til næste løb, siger Timo Glock, der har et ganske simpelt mål for næste løb i Monaco.

– Det er klart, at målet er at komme tilbage i pointene og forhåbentlig igen kæmpe om podiet. Personligt vil jeg gerne have en helt enkel løbsweekend, fordi med to starter fra pitlane og nogle vejrproblemer, kan man godt sige, at jeg har haft en interessant start på sæsonen, slutter Glock.

Foto: Panasonic Toyota Racing