Toto Wolff forlader sin lederpost hos Williams, for at fortsætte sin karriere hos Mercedes.

Wolff får ansvaret for Mercedes motorsportsaktiviteter og overtager dermed den rolle Norbert Haug havde indtil samarbejdet blev indstillet i december.

Det betyder naturligvis, at Toto Wolff forlader Williams-teamet med omgående virkning, for at undgå interessekonflikter.

Østrigeren beholder dog sin aktiepost i Williams. Det kan virke lidt underligt, men mon ikke det mere handler om, at der er få købere til en så stor aktiepost i disse pressede økonomiske tider.

– Jeg vil gerne takke Toto for hans hårde arbejde, dedikation og engagement til teamet i løbet af sin tid som direktør for selskabet. Han var en central støtte for mig som administrerende direktør i sidste sæson, stedfortræder til en række løb, da jeg var forhindret i at deltage. Men stillingen som den, der tilbydes ham af Mercedes får man ikke tit. Toto har en lang historie med dem, og jeg vil bestemt ikke stå i vejen for ham, da denne mulighed er ”once in a lifetime”, udtaler Sir Frank Williams i en officiel pressemeddelelse.

Toto Wolff har tidligere haft kontakt til Mercedes ved at være medejer af virksomheden HWA, der er involveret i den tyske fabriks DTM-program.