Deltagerlisten til årets Rally Monte-Carlo vokser dag for dag med prominente navne. Nu melder også den finske tidligere WRC-kører Toni Gardemeister sig i rækken af kørere, der vil kaste stjernestøv over IRC sæsonåbneren i Monaco.

Gardemeister skal køre for italienske Astra Racing sammen med codriver Tomi Tuominen i en Abarth Punto Grande S2000 (billedet). Finnens tidligere resultater vil alt andet lige tilskrive ham en af favoritrollerne i fyrstedømmet.

– De blandede forhold er en af de faktorer, jeg virkeligt elsker ved denne event. For bare et par dage siden troede jeg ikke, vi skulle køre, men nu er mine følelser helt anderledes, for nu er vores tilmelding klar. Monte Carlo er helt sikkert et af mine favoritrallies, siger Toni Gardemeister i en pressemeddelelse.

– Der er god konkurrence i IRC i øjeblikket, særligt i Monte Carlo Rally. Der er gode biler og gode kørere, og også Mikko Hirvonen vil være der. Et godt resultat vil være meget vigtigt for mig og kan virkeligt hjælpe min karriere, siger Gardemeister til IRC’s hjemmeside.

Finnens 2009-sæson har været meget blandet med enkelte indsatser i IRC i både Abarth Grande Punto og Mitsubishi Lancer. Gardemeister var del af Suzukis WRC-indsats, indtil den japanske fabrik trak sig ved udgangen af 2008.

34-årige Gardemeister har en stærk resultatliste fra asfaltralliet. I WRC sluttede han toer i 2005 og treer i 2006. Finnen lå på andenpladsen sidste år, indtil generatorproblemer tvang ham ud af eventet før 12. etape.

Foto: IRC