Den danske Le Mans-legende Tom Kristensen sagde i 2009 farvel til den tyske touringcar-serie, DTM. Det blev til seks år og 60 løb. Racemag ser her tilbage på hans præstationer i DTM.

Danskeren var allerede fra starten af sin DTM-karriere i 2004 en publikumsfavorit. Allerede i sit rookieår tog danskeren en sejr i den stjernespækkede klasse, selvfølgelig på Oschersleben, som siden er blevet Toms “hjemmebane”. Det blev til en samlet fjerdeplads for året 2004. Det er stadig det bedste resultat nogensinde for en rookie.
2004:
Sejre: 1
Podiepladser: 2
Samlet: 4.plads (43p)

audi_tomK

Det efterfølgende år blev til endnu en vellykket sæson for danskeren.
To pole positions, fem podiepladser og en samlet tredjeplads var tilfredsstillende. Der blev det år også kørt Race Of Champions, hvor Tom K dannede makkerpar med Mattias Ekström. De vandt samtlige heats, lige indtil danskeren nåede til finalen mod Sebastian Loeb. Hvor franskmanden måtte løbe med sejren…
2005:
Sejre: 0
Podiepladser: 5
Samlet: 3. plads (56p)dtm_2009tomK

Den efterfølgende sæson i 2006 var også en god sæson, dog måtte Tom
kæmpe hårdt om mesterskabet, men måtte se chancerne smuldre, da Mercerne var for hurtige. Det blev til endnu en tredjeplads i det samlede mesterskab.
2006:
Sejre: 2
Podiepladser: 6
Samlet: 3. plads (56p)

2007-sæsonen var for Tom en sæson de fleste vil huske for hans uheld på Hockenheim.

– Selvfølgelig var uheldet meget voldsomt, og det tog mig to år før hovedpinen og eftervirkningerne var helt væk. Vi siger altid, at DTM-bilerne er så sikre, og det har vi da fået bekræftet. Det er naturligvis en stor cadeau til dem, der utrætteligt arbejder for at højne sikkerheden i motorsport, fortæller Tom Kristensen til DTM Magazine.
2007:
Sejre: 0
Podiepladser: 0

Samlet: 14. plads (9p)

I 2008 var DTM-sæsonen ikke just den bedste, og det blev til en samlet ottendeplads i det samlede mesterskab. Dog var en Le Mans-sejr endnu engang aktuel…
2008:
Sejre: 0
Podiepladser: 3
Samlet: 8. plads (27p)

Tilbage er 2009, som mindede lidt om året forinden. Endda også med en samlet ottendeplads at slutte af på.
2009:
Sejre: 1
Podiepladser: 2
Samlet: 8.plads (21p)

audi_motorsport_tomkristensen

Selvom der er blevet sagt farvel til DTM, er der på ingen måde sagt farvel til Tom i motorsporten. Og allerede nu har Audi Sport offentliggjort at de vil vende stærkt tilbage med Tom Kristensen i sportsvogns-race i 2010.

Det er med positivitet at Tom selv kigger tilbage på sine år hos Audi. Det var uden tvivl et team han fandt sig godt til rette hos.

tomk_ekstrom

– Holdet har længe været en del af den store Audi-familie, men stadig helt unikt. Mit hold var en herlig flok mennesker, inklusive min ingeniør Franco og min chefmekaniker Mark. De her gutter er ekstremt professionelle, og det kan man se i og med de lavede de hurtigste pitstop i DTM. Jeg nød virkelig at være en del at det her team. De havde, langt mere end jeg, fortjent at vinde den helt store titel. De har min dybeste respekt og taknemmelighed, siger Tom.

Fotos: Audi Motorsport