Tom Kristensen vinder sin fjerde sejr i DTM søndag i DTM-premieren på Hockenheim. Kristensen lå som toer efter teamkollega Mattias Ekström, der havde ført hele løbet. To omgange før mål punkterer den svenske, dobbelte DTM-mester og må i pit for tredje gang.

Kristensen vinder foran Audi-kollega og regerende mester Timo Scheider. Audi-parret havde fulgtes ad hele løbet og i mål skilte kun tre tiendedele de to.

– Det her minder mig lidt om Brands Hatch, men jeg har ondt af ‘Eki’ (Ekström, red.). Fantastisk løb, selvom bilen overstyrede en del hele vejen, siger Tom Kristensen om løbet og henviser til løbet på Brands Hatch for nogle år tilbage, hvor den 41-årige Audi-kører måtte udgå fra spids kort før mål.

– Mattias, havde fortjent sejren, men vi står tre Audi-kører på podiet, så det er super – en super strategi og godt arbejde i pitten. En sejr er en sejr, og det er ti point, siger Tom Kristensen.

Et af de få dramatiske elementer var i starten af løbet, hvor Gary Paffett mistede sin kølerhjelm, der i sin flugt fra Mercedesen rammer Ralf Schumachers bil. Schumacher kører i pit under safetycar-periode, får udbedret skaden og slutter som nummer ni.

christian_bakkerud_hock_qual
Christian Bakkerud kører et godt løb og ligger i perioder som nummer ti og elleve, bedst af kørerne i 2007-udgaver af Audi A4, men må slippe netop Ralf Schumacher forbi. Under det sidste pitstop kører Bakkerud for hurtigt i pitten, hvilket koster en stop-and-go-straf. Det sætter danskeren tilbage på en 14. og sidste plads af de klassificerede.

Resultatet af første løb i DTM:

1 Kristensen, AUDI A4 DTM
2 Scheider, AUDI A4 DTM
3 Jarvis, AUDI A4 DTM
4 Winkelhock, AUDI A4 DTM
5 Di Resta, AMG Mercedes C-Klasse
6 Ekström, AUDI A4 DTM
7 Engel, GQ AMG Mercedes C-Klasse
8 Green, Junge Sterne AMG Mercedes C-Klasse
9 Schumacher, Trilux AMG Mercedes C-Klasse
10 Lauda, stern AMG Mercedes C-Klasse
11 Kostka, AUDI A4 DTM
12 Legge, AUDI A4 DTM
13 Seidlitz, AUDI A4 DTM
14 Bakkerud, AUDI A4 DTM

Tomczyk, AUDI A4 DTM
Spengler, Mercedes-Benz Bank AMG C-Klasse
Stoddart, TV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse
Rockenfeller, AUDI A4 DTM
Prémat, AUDI A4 DTM
Paffett, Salzgitter AMG Mercedes C-Klasse

Foto: Audi Motorsport og motioncompany