Næste uge går premieresæsonen i ILMC, Intercontinental Le Mans Cup, i gang på engelske Silverstone. Det er første gang siden 1992, at et verdensomspændende mesterskab for Le Mans-prototyper afvikles – og danske Tom Kristensen er en af de absolutte favoritter til titlen.

Det er samtidig første gang siden 2002, at Audis dansker deltager i en fuld sportsvognssæson. Det skete sidst, da Kristensen deltog i ALMS for det tyske mærke.

– Efter at have lidt lidt under akilles-problemet i begyndelsen af året, så er jeg meget glad for at min anden sportsvognskarriere nu går i gang på ‘fuld tid’. Det bliver godt at skulle tage udfordringen med det nye mesterskab sammen med Audi og Team Joest – og selvfølgelig med Allan, siger Tom Kristensen i en pressemeddelelse.

Sammen med Allan McNish bliver Tom Kristensen Audi Sport Team Joests spydspids i Audi R15-raceren. Skotten har masser af erfaring på Silverstone og har vundet tre gange i Le Mans Series på den britiske GP-bane. For Tom Kristensen bliver det et glædeligt gensyn.

– Det er på høje tid at returnere til Silverstone. Jeg har kun kørt der to gange og vundet begge gange – senest i BTCC i 2000. Banen har ændret sig siden dengang og har nye sektioner, der ser udfordrende ud, da der er ujævnheder i hurtige kurver og et langsomt complex. Jeg er spændt på det, siger Tom K videre.

Kristensen kørte også i F3000 på banen, hvor han vandt i 1998.

Foto: Audi Motorsport