Den 15. maj vender Morten Dons tilbage til den racerbane, som for et år siden blev til et afgørende punkt i hans motorsportskarriere. Som løbsvinder i den Europæiske Le Mans Serie for RLR Msport på den tidligere italienske Formel 1-bane, Imola, skrev Struer-køreren de første linjer til det næste og afgørende kapitel af sin karriere.

Aftalen med det britiske team med Le Mans-erfaring kom i stand efter en periode med frustrationer efter en fejlslagen aftale med et spansk team. Aftalen med RLR Msport viste sig at være en god beslutning for Morten Dons, som nu befandt sig i et vinderteam med ambitioner om at vende tilbage til Le Mans.

– Der var med det samme en god kemi mellem teamet og jeg selv, og efter vores sejr på Imola aftalte vi at arbejde videre mod en fuld sæson i år. Det er heldigvis lykkedes, og jeg tror at det bliver noget særligt at komme tilbage til hvor samarbejdet startede med et brag, siger Morten Dons.

Da Morten sidste år mødte op med køredragt og hjelm på den Italienske bane torsdag aften, var det nemlig første gang han havde mødt teamet. Al kommunikation var sket gennem e-mails og telefonopkald. Alligevel endte weekenden med en overbevisende sejr til teamet søndag eftermiddag.

Alligevel går Morten Dons ydmygt frem, når det kommer til forventninger til løbet. Konkurrencen i LMP3-klassen er firedoblet siden sidst, og selvom både bil, team og kørere har potentiale til at kæmpe med i toppen af feltet, er Morten og RLR Msport begrænset af budgettet:

– Der er andre teams, som har to træningsdage på banen forud for hver løbsweekend, og det giver dem et kæmpe forspring i forhold til os, som ikke har mulighed for at forberede os lige så grundigt. Ossy og jeg kender begge to banen fra tidligere, så vi kan heldigvis bruge træningspassene til at lave en god opsætning på bilen.

– Et realistisk mål er at slutte i top 10, og hvis alting går i vores retning kan vi også bevæge os op omkring en top 5-placering. Imola er en svær bane, så alt kan ske!