James Thompson og Hartmann Honda Racing er i front af FIA ETCC 2010 efter første afdeling på portugisiske Braga.

Thompson vandt første løb foran teamkollega Tomas Engström i en total Hartmann-triumf, mens  Kristian Poulsen tog tredjepladsen.

Thompson så dog på intet tidspunkt ud til at være suveræn, og briten måtte flere gange indkassere puf fra Campanico. Under et overhalingsforsøg måtte portugiseren strække våben og i stedet lade Kristian Poulsen passere. Tomas Engström var på det tidspunkt kommet tæt på førertrioen og udnyttede tumulten til at snuppe andenpladsen.

I andet løb måtte Thompson kæmpe sig op og snuppede til sidst tredjepladsen, mens Cesar Campanico tog hjemmebanesejr foran Kristian Poulsen. Engström og Michaël Rossi stødte sammen, hvilket sendte svenskeren bagerst, mens den franske SEAT-kørere udgik.

– Jeg er rigtig glad for denne sejr, der hovedsageligt kom takket være gårsdagens pole position. Vores bil er 30 kilo tungere end BMW’erne, og det er et stort spring. Jeg tror, at andet løb viste, hvordan de virkelige styrkeforhold er i øjeblikket. Dette var en perfekt weekend for os, og vi har gjort alt rigtigt og fået det meste ud af den pakke, vi har, siger James Thompson til fiaetcc.com.

– Det første race var særligt svært, fordi jeg fra starten skulle forsvare min placering, og som løbet skred frem, så var BMW’erne tættere og tættere, mens min bil fik flere og flere problemer med fordækkene, siger briten videre.

Danske Kristian Poulsen var munter efter sin ETCC-debut.

– Vi havde masser af sjov i dag med en række tætte kampe imellem James, César, Tomas Engström og jeg. Jeg kan bebrejde mig selv for fejlen, der lod Campanico komme forbi. Men generelt er jeg glad med denne tredjeplads i mit første løb tilbage i mite get team. Jeg har to point til føringen, og jeg er selvsikker, når jeg ser frem til resten af sæsonen, siger danskeren, der dermed åbner for deltagelse i de resterende to afdelinger.

Kristian Poulsen i kamp med Cesar Campanico i race 1 på Braga

Med resultaterne fra første afdeling af FIA ETCC er James Thompson i front af mesterskabet med et point mere end Campanico og to bedre end Kristian Poulsen (FIA ETCC kører efter den gamle FIA-skala med 10 point for en sejr, red.)

Stillingen i FIA ETCC 2010 efter første afdeling på Braga:

1 James Thompson 16
2 César Campaniço 15
3 Kristian Poulsen 14
4 Tomas Engström 10
5 Ibrahim Okyay 9
6 Marin Čolak 5
7 Timur Sadredinov 4
8 Michaël Rossi 3
9 Yuriy Protasov 2

Næste afdeling er på Salzburgring i Østrig den 25. juli.

Foto: fiaetcc.com