BMW Sauber oplevede som flere andre teams et miserabelt Grand Prix i Monaco, hvor teamet var langt fra toppen. Eneste resultat var Nick Heidfelds 11. plads, mens Robert Kubica udgik med bremseproblemer.

– Et bedre resultat var bare ikke muligt for os. På intet tidspunkt var vores bil konkurrencedygtig og nul point var resultatet. Vi er nødt at forbedre tempoet for vores udvikling betydeligt for at vi kan leve op til vores egne forventninger, siger Mario Theissen, chef for BMW Motorsport.

Nick Heidfeld kørte med et-stop-strategi og skiftede som den første til den blødere compound efter et langt første stint. Ligesom de kørere, der var startet på den bløde dækblanding, oplevede Heidfeld voldsom degradering af dækkene, hvilket ntaturligis kostede meget tid.

– Jeg prøvede at hente placeringer i starten og på første omgang, men det virkede ikke denne gang. Jeg blev fanget bag Adrian (Sutil) i et stykke tid, der åbenbart havde problemer med dækkene. Vi gav alt vi havde, men vi var for langsomme, siger Heidfeld ærligt.

Teamkammerat Robert Kubica havde også problemer hele weekenden, og løbet gik fra slemt til værre. Efter en dårlig start, hvor polakken faldt helt tilbage på sidstepladsen, fik han en punktering på højre baghjul. På 29. omgang måtte han dog give op og udgik med bremseproblemer.

Foto: BMW Motorsport