Det var kombinationen af bedre taktik og en smule bedre fart i løbet, der sendte Gary Paffett og Bruno Spengler forbi polesitter Mattias Ekström i søndagens løb EuroSpeedway Lausitz.

Den 28-årige brite kørte ind til sine obligatoriske pitstops på 24. og 34. omgang af de 52 omgange på banen i det østlige Tyskland. Også canadiske Bruno Spengler stoppede meget sent og kunne passere Ekström.

– I dag var alt perfekt. Særligt strategien, som mit team havde udarbejdet, var
nøglen til succes. Dette bliver en god sæson – jeg glæder mig allerede til Norisring om fire uger, sagde Paffett efter sin i alt 11. sejr i DTM. Det var samtidig den første sejr i to år, da Paffett efter sit comeback til serien måtte køre i en 2007-racer sidste sæson.

For Ekström var det på ny en skuffelse efter punkteringen i Hockenheim i et løb, han havde domineret totalt.

– Jeg kørte et løb uden fejl, og alligevel var jeg ikke ligeså hurtig som de to Mercedeser. Det er selvfølgelig dit mål at vinde, når du starter fra pole, men vi vil være hurtigere næste gang, siger den dobbelte mester hvis chef bakker ham op.

– Vi har bare ikke været i stand til at matche Mercedes’ fart gennem hele løbet. Med vores lille ulempe med vægten mærker vi især overfladet her på Eurospeedway. Derudover var Ekström og Scheider hele tiden i en gruppe, hvor de skulle forsvare deres positioner. Mercedes var simpelthen for stærke i dag. Men vi vil starte forfra til næste runde på Norisring. Det er det, der gør denne serie så spændende, siger Dr. Wolfgang Ullrich.

Foto: dtm.com