Mens mærkeklasser i Danmark byder på svindende felter af jævne gadebiler, oplever den svenske Porsche Carrera Cup så stor fremgang, at der fra 2010 bliver to mesterskaber.

Carrera Cup Scandinavia, som i 2009 bl.a. har haft danske Michael Holden blandt de over 30 deltagere i de 420 hestes racerbiler, vil fra næste år få en lidt mere prisvenlig lillebror.

GT3 Cup Challenge bliver navnet på den mere prisbillige mærkeklasse for de tyske racere, der er trinnet mellem den kostbare Carrera Cup og gentleman-race som klubrace.

 GT3 Cup Challenge afvikles med den svenske SSK-serie over fem weekender. Bilerne der tillades i serien er Porsche 997 frem til årgang  2007 samt 996-modellen.

Bag serien står Flash Engineering, der også står bag Carrera Cup Scandinavia.

– Vi er utroligt glade i Porsche Sverige for, at vi  sammen med Flash Engineering kan tilbyde alle Porsche-entusiaster i Skandinavien den her mulighed, som vi har en stærk tro på, siger Bosse Janson, der er adm. dir i Porsche Sverige.

– Vi udvikler Porsche-racing i Skandinavien yderligere og tilbyder kunderne en smidig og omkostningseffekti måde at køre race på, siger den tidligere STCC-kører Thomas Johansson, der er ansvarlig for Carrera Cup Scandinavia.

Se mere på www.gt3cupchallenge.se

Fakta – GT3 Cup Challenge

– Porsche 911 GT3 Cup 997 – t.o.m. 2007
– Porsche 911 GT3 Cup 996
– Fem afdelinger
– Premiere i maj 2010
– Sprintrace
– To dages løbsweekend: lørdag – søndag
– Fuld reservedelssupport
– Miljøvenligt brændstof