En superstartende Timo Scheider vinder på Circuit de Catalunya foran polesitter Tom Kristensen. Scheider startede fra femte startposition. I starten har den regerende mester bedst bid af alle og skyder frem og udfordrer Tom Kristensens føring allerede i første sving. Her går tyskeren på ydersiden, hvilket giver indersiden til næste kurve, og derfra blev grunden til sejren lagt.

Timo Scheider lagde på de første par omgange to sekunders afstand til Tom Kristensen på andenpladsen. Den stilling holder hele vejen til mål, så Scheider kan udbygge sin føring i den samlede stilling.

Bag Audi-duoen i front udspillede sig mere dramatik. I starten mister Mattias Ekström en placering til Alexandre Premát – en position, svenskeren dog kan tage tilbage kort efter.

På femtepladsen ligger Gary Paffett, der er Mercedes-Benz’ bedste kort til titlen. Paffett og mærkekollega Paul Di Resta går begge ind i pit, netop som pitvinduet åbner. De to tager hurtigt begge stop, hvilket effektivt giver Martin Tomzcyk Di Restas tredjeplads.

Da løbet er nået så langt som til 44. omgang af 59, kører Mattias Ekström fra spids ind til sit andet stop. På banen når Ekström lige ud bag Paffett og udfordrer treeren i den samlede stilling. Svenskeren berører endda Paffett, omend noget mildt, hvilket takseres til en advarsel. Om det er det der får Ekström til at bakke lidt af vides ikke, men mens de to har dystet, er Bruno Spengler kommet op til kampen om fjerdepladsen. Kort før mål dykker Spengler ind og rammer Ekström, men tager femtepladsen fra Audi-køreren uden straf.

Den anden dansker Christian Bakkerud slog den ene af sine teamkammerater i den interne Team Kolles-dyst. Bakkerud slutter dermed som nummer 16, en omgang efter vinderen.

Med resultaterne er Scheider 12 point foran teamkammerat Mattias Ekström med to afdelinger tilbage. Dermed tegner det til et titelforsvar til tyskeren.

Resultatet af tredjesidste afdeling af DTM:

1 Scheider, GW:plus/Top Service Audi A4 DTM
2 Kristensen, 100 Jahre Audi – A4 DTM
3 Tomczyk, Red Bull Cola Audi A4 DTM
4 Paffett, Salzgitter AMG Mercedes C-Klasse
5 Spengler, Mercedes-Benz Financial AMG C-Klasse
6 Ekström, Red Bull Audi A4 DTM
7 Di Resta, AMG Mercedes C-Klasse
8 Prémat, Audi Bank A4 DTM
9 Jarvis, AUDI A4 DTM
10 Engel, GQ AMG Mercedes C-Klasse
11 Lauda, stern AMG Mercedes C-Klasse
12 Rockenfeller, S line Audi A4 DTM
13 Schumacher, Trilux AMG Mercedes C-Klasse,
14 Green, Junge Sterne AMG Mercedes C-Klasse
15 Stoddart, TV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse
16 Kostka, Audi A4 DTM,
17 Bakkerud, Audi A4 DTM
18 Seidlitz, Audi A4 DTM

Udgået:

Winkelhock, Playboy Audi A4 DTM
Legge, Audi Collection A4 DTM

Stillingen i DTM efter Barcelona:

1 Scheider, 53
2 Ekström, 41
3 Paffett, 39
4 Tomczyk, 33
5 Spengler, 33
6 Di Resta, 31
7 Kristensen, 21
8 Green, 18
9 Jarvis, 15
10 Winkelhock, 10

Foto: DTM.com