Efter Giancarlo Fisichellas pole position og andenplads på Spa i forrige Grand Prix var det på Monza op til Adrian Sutil og comeback-køreren Vitantinio Liuzzi at gentage succesen.

Og det var nærved og næsten. Adrian Sutil sluttede på fjerdepladsen lige efter Kimi Räikkönen, der også slog teamet på Spa.

– Det var et rigtig godt løb, og bilen var rigtig god. Vi vidste, det ville blive svært at forsvare vores placering i starten mod Kimi og hans KERS-knap, og så sad jeg bag ham resten af løbet, siger Adrian Sutil, der på Monza scorede sine første point siden det kinesiske grand prix i 2007.

– Jeg var virkeligt hurtig, men jeg kunne ikke finde vej forbi ham, da KERS havde en stor effekt på denne bane. I mit andet stop havde jeg en chance for at overhale ham i pitlane og jeg pressede virkeligt på, men jeg var lidt for sent på bremserne og jeg må nok undskylde til mekanikerne, siger Adrian Sutil.

Vitantinio Liuzzi kørte et stærkt løb frem til at han fik en defekt i den ene trækaksel. En mere end godkendt præstation ifølge teamchefen.

– Det var endnu en god weekend for Force India. Vi mente, at podiet ville være en drøm i starten af weekenden, men i slutningen af racet var vi så tæt på. Adrian kørte et superløb, siger teamchef Vijay Mallya.

– Tonio havde også en næsten perfekt start på sin  Force India racer-karriere, men desværre kunne vi ikke give ham den pålidelighed, han fortjente. Nu tager vi til Singapore i virkelig god form. Vi ved, at bilen er god, og der kommer mere udviklingsmæssigt, så vi tror på, at vi kan fortsætte formen, siger Mallya.

Foto: Force India