På spanske Jerez har franske Jules Bianchi nu testet to dage i Ferraris 2009-racer. For den unge vinder af F3 Euro Series har det været en stor oplevelse. Men franskmanden tager alligevel oplevelsen med ophøjet ro.

– Jeg er glad, også selvom mit hjerte slog meget hurtigt lige i begyndelsen, og jeg havde svært ved at acceptere, at jeg sad i Ferrari-cockpittet. Det er er umuligt at beskrive præcist, hvordan det føles at være en del af Scuderia, også selvom det kun var for 48 timer, siger Bianchi til teamets hjemmeside.

To dage og 900 kilometer bag rattet i Ferraris F60 har rustet franskmanden godt til fremtiden, der efter alt at dømme også meget vel kan foregå i det italienske team.

– Jeg har lært meget, inklusive hvad det betyder at gå igennem debrief ansigt til ansigt med 15 engineers, særligt når jeg har været vant til at tale med bare en person efter en session, siger Bianchi.

– Jeg ved, jeg ikke var synderligt hurtig, men at køre i løbskonfiguration betød, at jeg kunne lære meget. Med hjælp fra teamet forstod jeg bilen, særligt hvordan den kører, når man skal køre konsistente omgangstider, hvilket virkeligt var positivt, siger Jules Bianchi, der ved siden af sin endnu ikke definerede rolle hos Scuderia Ferrari skal køre GP2 for Art Grand Prix – samme team, som tog ham til F3-titlen tidligere i år.

Den enlige Ferrari F60 bliver onsdag delt mellem Daniel Zampieri, Marco Zipoli og Pablo Sanchez Lopez, der alle var frontrunners i det italienske F3-mesterskab i 2009.

Foto: F3 Euro Series