8. afdeling af årets EM i Rallycross blev i weekenden kørt på Eurocurcuit banen i Holland. Og det blev en god weekend for de to danske deltagere Jakob Teil Hansen og Ulrik Linnemann.
Jakob Teil Hansen har tidligere i år deltaget i EM-løbene i Østrig og Sverige og viste med 4. pladsen i Østrig at han kan være med helt i toppen af TouringCar klassen.
Jakob viste flot kørsel i Holland med sin baghjulstrukne Ford Fiesta. Heat placeringerne 6/8/4 sikrede ham en plads direkte i A-finalen i femte startspor. En flot præstation af Jakob der kun har kørt to EM løb i år. Med femte pladsen efter de indledende heat, var han bedre placeret end flere af de faste EM kørere.
I finalen kørte Jakob Teil Hansen afventende. En god taktik på den trange bane der altid byder på karambolage i det første sving. Og det så ud til at det var den rigtige taktik for Jakob, indtil han halvvejs i finalen fik en punktering på det ene baghjul.
Derefter gjaldt det bare for Jakob om at få bilen i mål og han gjorde det på en 7. plads. En flot præstation der kunne havde endt i top 5.

I Super1600 klassen er kampen intens om europamester titlen. Med sejren i Belgien meldte polakken Krzysztof Skorupski sig for alvor ind i kampen om titlen og delte inden løbet i Holland andenpladsen med Ulrik Linnemann, 6 point efter førende Andreas Bakkerud (N).
Efter et uheldigt løb i Belgien, hvor Ulrik Linnemann måtte udgå af B-finalen, var Linnemann Motorsport opsatte på at tage revanche i Holland.
Og revanche det fik de. I hvert fald var Ulrik og Peugeot-raceren at finde i top 10 listerne hele weekenden igennem. Ulriks indledende heatplaceringer blev 4/9/3 og dette rakte til en plads i A-finalen med startspor 5. i A-finalen formåede nordjyden at kæmpe sig op på en flot andenplads, og indkasserede dermed 17 point. Uheldigvis var det Andreas Bakkerud der tog sejren og udbyggede derfor sin føring i det samlede regnskab. For Krzysztof Skorupski endte dagen i B-finalen og Ulrik er derfor nu igen alene på 2. pladsen.

“Vi er meget tilfredse med denne placering. Og det føles rigtig godt at være tilbage på podiet efter den mildest talt meget uheldige weekend i Belgien”, udtaler Ulrik. Der resterer to løb i året EM-serie (Finland og Tyskland) og Ulrik Linnemann er tvungen til at vinde det næste løb i Finland 22-23. september for selv at kunne afgøre mesterskabet til finaleløbet i Tyskland.

(Foto:ERC24.com)