Udvalgte køreres kommentarer efter Brasiliens Grand Prix på Interlagos-banen.

Adrian Sutil – DNF, 1. omgang

Starten var fin, jeg tabte en placering, da Kimi overhalede mig på ydersiden. Det var fint til det næste sving, men så ramte Kimi Webber og mistede sin frontvinge. Jeg fulgte ham gennem svinget, men så pludselig blev jeg ramt i bagi og mistede kontrollen over bilen. Trulli var på ydersiden og forsøgte at komme udenom. Det var en rigtig stupid manøvre, da der ikke var plads, og jeg kunne ikke se ham. På det tidspunkt var det ikke det værd, og det endte mit løb alt for tidligt, da jeg røg ud i gruset. Jarno var rasende og sagde, det var min fejl, men jeg har lige fortalt ham, hvad der skete med mig. Men det er overstået, og det må han bare leve med.

Tonio Liuzzi – 12. pladsen

Det var et langt løb, da jeg startede fra sidstepladsen på gridden efter gearkasseskift i går. Vi skiftede til de bløde dæk i safetycar-perioden, for at køre på dem en omgang og få dem væk, da vi følte, vi ikke kunne køre længere stints med dem. På den hårdere blanding i det første stint havde jeg et godt tempo, men vi kæmpede meget med overstyring i det andet, så jeg kunne ikke komme forbi Giancarlo. Så mod slutningen havde jeg et bremseproblem, som kompromitterede løbet, men i det mindste kom vi i mål i dette vanskelige grand prix, hvilket var vigtigt. Vi havde håbet på regn, da vi synes at være meget konkurrencedygtige i disse forhold, men sådan er det – nu kan vi bare se frem til Abu Dhabi.

Kamui Kobayashi – 10. pladsen

Det var et hårdt løb for mig. Da dette var min Grand Prix-debut, oplevede jeg en masse ting for første gang i Formel 1, så det var en lærerig oplevelse. Fysisk følte sig som en meget langt race, og det var temmelig hårdt. Mit første mål var at gennemføre løbet, og jeg er glad for at nå det, men efter starten var jeg i position til at score point, så jeg er lidt skuffet over, jeg ikke gjorde det. Bilen føltes godt i det første stint, men da jeg skiftede dæk, var balancen en anden, og jeg kæmpede en smule. Det var måske bare en erfaring mere. Det var mit første løb, så der er flere områder at forbedre, men generelt er jeg tilfreds med, hvordan jeg har performet i denne weekend, og jeg vil gerne takke holdet for dens støtte.

Jarno Trulli – DNF

Jeg er meget frustreret over, hvad der skete i dag, fordi jeg havde en meget god chance for at kæmpe om podiet. På den første omgang var Sutil meget langsom gennem sving fire, fordi han kæmpede med (Kimi) Räikkönen. Han var på indersiden, så jeg tog den på ydersiden, men han skubbede mig længere og længere ud. Til sidst var jeg på græsset og havde ingen kontrol over bilen, så jeg crashede ind i væggen ved høj hastighed. Jeg tror, at der var plads nok til begge os at komme rundt om hjørnet.

Nico Rosberg – DNF, gearkasse

Jeg havde en god start, vandt en position, og derefter formår jeg at holde mig væk fra
uheld foran mig. Jeg lå i tredje position, men så overhalede Kubica mig i genstarten, da safetycaren kørte ind igen. Fjerde var stadig ok, fordi vi havde en stærk strategi og konkurrencedygtigt tempo. Det så derfor godt ud indtil gearkasseproblemet. Efter en lovende weekend, er dette resultat en skam.

Kazuki Nakajima – DNF, uheld med Kamui Kobayashi

Vi var heldige at vinde nogle placeringer i starten og komme op i feltet efter alle de hændelser. Det var ganske svært efter genstarten, jeg formåede ikke at holde stand, og jeg blev fanget bag bilerne foran mig. Vi havde et godt løb indtil ulykken, så jeg er skuffet over det endte på denne måde.

Foto: Panasonic Toyota Racing