Et aflyst F3 løb i weekendens sæsonafslutning i russiske Sochi p.g.a dårligt vejr, var det værst tænkelige, der kunne ske for Frederik Vesti i et sidste forsøg på at kunne nå den samlede tredjeplads i mesterskabet. Med hele 3 kørere, der forud for weekenden havde en chance for at tage den samlede tredje plads, kostede det Vesti dyrt, da han i netop det løb skulle være startet bag langsomme kørere og dermed en oplagt mulighed for at gå hele vejen og med sine værste konkurrenter bag sig. Sådan blev det ikke.

Men podiet lykkedes til gengæld i hovedløbet med de store points på spil. Vesti sluttede her på en anden plads efter 2’eren i mesterskabet Jack Doohan og foran Clément Novalak, der med kun 9 points foran Vesti endte med at tage den samlede 3. plads i mesterskabet.

”Min start position som nr. 4 i løbet, var jeg ret tilfreds med. Det var en svær kvalifikation i fredags med mange overraskelser i feltet. Min kobling fungerede desværre ikke optimalt, da starten gik. Jeg tabte et par placeringer i første sving, men tog dem hurtigt tilbage. Løbet blev en hård kamp mellem Doohan og Novalak, begge fra Trident. Det var min plan at udnytte dette max. Der var kun os 3 i toppen – resten af feltet var sat af. Den chance jeg kørte mig til på Novalak, udnyttede jeg, men havde desværre på de sidste par omgange med en del understyring i bilen ingen mulighed for at nå Doohan.”

I fredagens løb 1 startede Vesti 9’er og endte på en 8. plads. Vesti låste sine dæk på første omgang, der kostede noget tid, men ellers et løb uden egentlige muligheder.

Trident løb med Team mesterskabet, mens norske Dennis Hauger med føring fra starten på sæsonen til slut af mesterskabet satte sig øverst på tronen.

”Noget af en turbulent sæson for mig i år! Jeg har været på podiet 5 gange, taget 1 pole og haft adskillige tekniske udfordringer med bilen, der har kostet mig rigtig mange points. Det er der simpelthen ikke råd til, når man går efter en titel. Alligevel har jeg en god fornemmelse indvendigt. Jeg er kommet stærkt tilbage med hjælp også fra en hurtig bil. Det er den følelse, der er stærk  at bygge videre på, særligt når jeg lige nu skal have al min selvtillid på bordet forud for benhårde forhandlinger om et sæde i F2 næste år. Glæder mig vildt til den udfordring. Ligesom jeg lige nu glæder mig over den enorme opbakning, der er blevet vist mig i år fra sponsorer og investorer, og som har givet mig endnu 1 år på racerbanen på allerhøjeste niveau. Også tak til et meget lærerigt år hos mit team ART”, slutter Vesti.

Se highlights fra race 1 i Sochi her.

Se highlights fra race 3 i Sochi her.

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency