Næste løb for  Ferrari Challenge, Bel-Ray SSC og det svenske mesterskab i Formel Renault er aflyst. Serierne skulle have kørt ved det årlige Nationaldagsrace på Anderstorp sammen med historiske racere, men arrangørerne har nu aflyst. SSC er skuffede, mens Formel Renault-promoter raser.

– Arrangøren har valgt at aflyse hele weekenden, da der kun var tilmeldt ialt 37 biler til hele weekenden, siger Erik Byrgesen, promotoren for Bel-Ray SSC.

Aflysningen kommer som en stor skuffelse, ikke alene for promotoren, men også for de tilmeldte kørere i klassen. Så sent som ved den sidste løbsweekend på Padborg Park blev der snakket ivrigt om den svenske, tidligere F1-bane, som kun få af kørerne har prøvet kræfter med.

Hos den svenske promoter for Formel Renault-klassen, Joakim Wiedesheim,  undrer man sig over beslutningen.

– Dette er ikke godt for hverken klubben, banen eller for svensk motorsport. Vi havde mindst 10 biler klar til sæsonens anden afdeling af SM i Formel Renault, og jeg ved, at der var et godt startfelt i Ferrari Challenge. Nu er vi allerede i gang med at finde en erstatningsafdeling senere på sæsonen, siger Wiedesheim til svenske sportinformation.

– Vi forsøger nu at finde en anden løbsdato, evt. sammen med DTC, så kørerne kan få de løbsweekender, der var planlagt – bare ikke på Anderstorp, siger Erik Byrgesen.
 
Det næste løb er dermed Special Saloon Car Festivalen på Ring Djursland den 20-21. juni, hvor også klassens 35 års jubilæum vil blive fejret på behørig vis.
 
Foto: Gripping Media