FirstStop SSC-køreren slap – sådan da – med skrækken efter et heftigt crash ved DM-finalen.

I forbindelse med sæsonfinalen på Jyllandsringen den 28. – 29. september havde Hans-Henrik Pedersen en dramatisk afkørsel i sin Corvette C5 GT-1. Det skete lørdag eftermiddag i heat 1 i First Stop SSC. Hans-Henrik startede fra tredje position, og allerede fra første omgang lagde han pres på Christian Siepmann på andenpladsen. Han forsøgte flere gange at gå forbi, og på 12. omgang for enden aflangsiden vælger Hans-Henrik at gå på ydersiden af Siepmann, og det lykkedes at komme forbi. Desværre rammer Hans-Henrik curben på vej ud på publikumslangsiden, hvilket sender bilen på tværs og det ender på den værst tænkelig måde, nemlig med at en flagpost rammes direkte med venstre side af bilen.

”Det er lige præcis sådan et sideimpact vi alle frygter mest” fortæller formanden for First Stop SSC kørerforeningen Christian Siepmann, og der er ikke nogen tvivl om, at det både var voldsomt og ikke helt ufarligt.

Heldigvis er den Corvette som Hans-Henrik kørte i en fantastisk stærk bil, og dermed undgik han alvorlige skader. Både redningsmandskab og lægen på banen håndterede situationen særdeles professionelt, og Hans-Henrik blev kørt til Viborg sygehus, hvor han blev checket 100 % igennem.

”Der er ikke nogen tvivl om at jeg slog mig, og jeg kan heller ikke huske de første 40 min efter ulykken” fortæller Hans-Henrik her godt 3 uger efter det skete, og han fortsætter. ”men jeg brækkede ikke noget, ingen indre blødninger eller andet, så jeg slap med en hjernerystelse, og jeg fik lov at komme hjem allerede lørdag aften”.

Allerede 3 uger efter ulykken er Hans-Henrik stort set tilbage på normal styrke igen, og det samme er Corvetten, og ulykken er ikke noget det får Hans-Henrik til at stoppe sin racekarriere, tværtimod så er planen at køre en fuld sæson i 2015.

”Jeg vil meget gerne takke officials, læger og andre der hjalp på banen, og også en stor tak for den opmærksomhed jeg fik af alle da jeg kom tilbage på banen lørdag aften og søndag, det varmer!” siger Hans-Henrik som afslutning.

Ulykken er en påmindelse om at motorsport er en farlig sport, men det er samtidig også en indikation af, at bilerne der køres i er bygget meget stærke, og beskytter chaufførerne rigtig godt.

Se sammendrag fra FirstStop SSC her (race 2 og 3):

FIRSTSTOP SSC 2014 – PROGRAM 6 – FDM Jyllandsringen from Race Media on Vimeo.