Deltagerne i klassen for de ældste racerbiler glæder sig til endelig at kunne køre race på Nordeuropas flotteste racerbane.

Når der den 19.-21. september 2021 atter kan køres Classic Race Aarhus på vejene rundt om Mindeparken, bliver nogle af motorsportens ældste biler stærkt repræsenteret. Classic Race Aarhus har indgået en aftale om, at SixtyFivers til næste år kommer på programmet.

”Vi havde SixtyFivers på plakaten til dette års løb, som desværre blev aflyst, men jeg er rigtigt glad for, at klassen er klar til næste udgave af Classic Race Aarhus,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus. ”SixtyFivers er om noget en klasse, der er skræddersyet til vores løb, og selv om der kommer til at gå et år mere, inden vi langt om længe kan præsentere klassen, så er SixtyFivers-bilerne i mellemtiden jo ikke blevet mindre klassiske. Snarere tværtimod!”

SixtyFivers kommer til at byde på nogle af de ældste racerbiler ved Classic Race Aarhus. Som det engelske navn antyder, tæller klassen biler i perioden frem til 1965. Det er dels modificerede standardvogne som Mini Cooper, Alfa Romeo Giulia og Volvo 544, dels sportsvogne og racerprototyper som Porsche, Ford GT40 og Chevrolet Corvette.

”Alle vores kørere var naturligvis kede af, at dette års Classic Race Aarhus blev aflyst, for netop det løb har gennem flere år stået højt på vores ønskeseddel,” siger Nikolaj E. Mortensen, der udover selv at være aktiv i klassen også står i spidsen for arbejdsgruppen bag. ”Derfor var glæden stor, da Poul kontaktede os og spurgte, om vi ville være med igen.”

”Jeg glæder mig virkelig til at se de mere end 30 biler fra SixtyFivers-klassen accelerere ned ad Strandvejen og kæmpe om pladserne rundt på vores fantastiske racerbane,” siger Poul Dalsgaard.

”Classic Race Aarhus er jo en festival for hele familien og alle generationer. Overskuddet går til arbejdet for børns trafiksikkerhed, og der bliver netop masser af aktiviteter for børn og unge ved næste års løb. SixtyFivers er race med de biler, som den ældste del af vort publikum kan huske fra sin ungdom. Den klasse opfylder vores målsætning om at give oplevelser til mennesker i alle aldre.”