Allan Simonsen og medkører Dominick Farnbacher profiterede på andres uheld og trak sig sejrrigt ud af andet løb i Asian Le Mans Series på japanske Okayama, hvor den ventede regn udeblev.

I løbet af det tre timer lange løb var det først Marco Holzer i Felbermayr-Proton-Porschen, der førte løbet. Han blev dog hentet og overhalet af David Murry i Ford GT. I forbindelse med pitstop kunne BMW’en med Milner/Müller hoppe foran i føringen.

Det amerikansk/tyske par fra Rahal Letterman Racing fik herefter fuld opmærksomhed fra Allan Simonsen i Ferrari F430. Den enlige BMW E92 M3 måtte dog udgå i forbindelse med et pitstop, hvor det ikke lykkedes teamet at starte bilen op igen, hvorefter Simonsen og Farnbacher kunne køre sig til deres første sejr denne sæson.

I LMP1-klassen tog Aston Martin Racing med Mücke og Primat sejren foran Pescarolo Judd’en med Tinseau og Nakano. Oliver Jarvis og Christian Bakkerud gjorde igen god figur og endte som femmer som bedste Audi-hold, en omgang efter den vindende bil. Audi-parret lå ellers til en fjerdeplads, men Jonny Cocker, der satte pole position i Drayson Racing Lola’en, overhalede Audi #15 og tog den placering fra det dansk/britiske par i de døende minutter af løbet.

Udvalgte resultater fra sidste løb på Okayama i Asian Le Mans Series:

Toppen i LMP1-klassen i andet løb i Asian Le Mans Series på Okayama:

1 Mücke/Primat, Lola Aston Martin, +2 omgange
2 Tinseau/Nakano, Pescarolo Judd, 126 omgange
3 Lapierre/Duval, Oreca AIM, +6,930
4 Cocker/Drayson, Lola Coupe Judd, +5 omgange
5 Jarvis/Bakkerud, Audi R10, +1 omgang
6 Albers/Noda/Cressini, Audi R10, +4 omgange

Toppen i GT2-klassen i andet løb i Asian Le Mans Series på Okayama:

1 Simonsen/Farnbacher, Ferrari F 430 GT
2 Holzer/Ried, Porsche 911 GT3 RSR
3 Aoki/Fuji, Ferrari F430 GT

Foto: DPPI