Det brasilianske håb med det berømte efternavn er sikker på, at han er at finde på F1-gridden 2010. Bruno Senna siger til engelske Autosport, at sædet er så godt som sikret.

Brasilianeren har brugt året på at køre bl.a. Le Mans Series, efter han gik glip af et sæde hos Brawn GP. Men ifølge medier er brasilianeren nu så tæt på, at en offentliggørelse kan ske allerede ved det brasilianske grand prix.

MOTORSPORT/LE MANS SERIES SPA 2009
Bruno Senna på Spa i Le Mans Series 2009

– Sandsynligheden er ret høj, i 90erne (procent). Jeg er glad for det. Det har været et hårdt år. Sommetider har jeg følt mig selv et stykke væk fra F1. Men vi prøver langsomt at komme tilbage, siger Senna, der sidste år sluttede på andenpladsen i GP2.

– Det ser ret godt ud, faktisk. Vi har nogle gode tilbud, og det er hvad vi behøvede. F1 har det hårdt i øjeblikket, med mange kørere på markedet, og det gør det ikke nemmere for kørere uden for F1. Men heldigvis er der flere sæder med de nye teams. Det nærmer sig, siger Senna.

Senna afslører samtaler med Campos og Manor, men at det samtidig vejer ned, at de er nye teams.

– Hvis forslaget er det rette, så ville jeg foretrække et etableret team. Det er et meget mindre risikabelt valg. Der er mange variabler i et nyt team, der kommer ind i F1, men uanset hvad, så skal jeg kunne stole på, at teamet kan udføre et godt stykke arbejde og vise mit potentiale næste år, siger Senna, der bekræfter dialog med Force India.

Senna har torsdag testet GP2 for iSport på Jerez. Senna sluttede på 14. pladsen, 1,2 sekund efter den hurtigste, svenske Marcus Ericsson.

Se video fra Bruno Sennas test i Hondas F1 2008 her

Foto: Francois Flamand/DPPI