Ikoniske billeder fra IMS

Det 20-årige stortalent fra Dragør, Christian Rasmussen, viste nok engang flaget i USA, og denne gang var det på den største tænkelige scene, nemlig podiet på Indianapolis Motor Speedway. Christian vandt to af rundens tre løb i Indy Pro 2000, og kun mekanisk uheld i det tredje forhindrede et muligt hattrick. Han er fortsat på andenpladsen i den samlede stilling; nu kun tre points efter den førende.
Læs mere her og på indypro2000.com

Sejr til Schandorff i Frankrig – uheld for Laursen

Frederik Schandorff og løbsserien GT Open havde sæsonstart på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Frederik og makker Michele Beretta hos VSR Lamborghini fejrede dette ved at vinde rundens andet løb og komme i mål på fjerdepladsen i det første.  

På samme bane var der sæsonstart i det italienske F4-mesterskab med Conrad Laursen. Weekenden startede godt for den danske mester med en fin kvalifikation og bedste rookie i lørdagens løb. Men søndag blev Conrad involveret i et uheld i løb to, og en tur på hospitalet afslørede en brækket tommelfinger.

Femteplads i Ohio

For tredje gang i lige så mange løb glippede en podieplads for Kevin Magnussen i det amerikanske IMSA-mesterskab for DPi prototyper. Kort før mål måtte Kevins medkører i pit for et såkaldt ”splash-and-dash” stop for lidt ekstra benzin. Det vekslede en tredjeplads til P5 i mål for Cadillac-holdet. Danskeren kunne dog glæde sig over undervejs at sætte løbets hurtigste omgangstid.

Uheldig weekend i ELMS

Anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS) blev ikke en ”danskerdag” på Red Bull Ring. Både Malthe Jakobsen og Michelle Gatting havde uheld og deres hold udgik efter sammenstød.
Læs mere på motorsportdanmark.dk og europeanlemansseries.com 

Danskere i Oschersleben

Problemer i tidtagningen betød Bastian Buus startede begge weekendens løb i Carrera Cup Deutschland langt tilbage i feltet. Men i løbene viste den unge sydjyde sine kvaliteter og kørte sig op til hhv. P9 og P11, hvilket i begge tilfælde var næstbedste rookieplacering.
Martin Andersen fik debut i ADAC TSR og startede med en flot pole position. I de to løb blev det til en sjette- og 13. plads.
Endelig kørte Nicolaj Møller Madsen og medkører en femte- og en sjetteplads hjem i første runde af ADAC GT4-mesterskabet. 
Det hele foregik på banen i Oschersleben.

Finalepladser i Genk


Første afdeling af EM i kartingklasserne OK og OK Junior blev kørt på banen i Genk, Belgien, med et lille dusin danske deltagere til start. I OK nåede Sebastian Gravlund som eneste dansker finalen men udgik, mens Julius Dinesen og August Therbo kvalificerede sig til finalen hos juniorerne og sluttede som P15 og P16.
Hattrick til Hoe

Den hjemlige asfaltsæson kom omsider i gang med løb på Padborg Park. Mads Hoe gjorde rent bord ved at vinde alle tre løb for det kombinerede F4/F5 felt.