Der var dømt rent dansk i Volkswagen Scirocco R-Cup til sæsonpremieren på Hockenheim. DTM-opvarmningen bød på tre danske kørere, og to af dem kunne hoppe på podiet efter løbet.

Gæstekører og tidligere DTM-mester Nicola Larini var dog bedst af alle i mærkeklassen og sejrede samlet. Lige bag ham kom dog sidste års rookie-vinder Kasper H. Jensen og den FIA-støttede Michelle Gatting.

– Jeg er superglad for andenpladsen. Sæsonen begynder igen hvor den sluttede sidst. Nicola var simpelthen for stærk, men det er ikke det værste at blive slået af en tidligere DTM-mester. Jeg er glad for at være den bedstplacerede af de permanente kørere og fører mesterskabet, siger Kasper H. Jensen i en pressemeddelelse.

– Jeg er utroligt glad, det var en fantastisk følelse at stå på podiet, også fordi to af dem på gridden foran mig var i deres første sæson i cuppen. At det gik så godt er stort. Men jeg skulle arbejde for succesen. Jeg har gjort meget for min fitnesstræning gennem vinteren, og jeg har studeret utallige racevideoer. Det betaler sig, og det er jeg stolt af, siger Michelle Gatting.

Da Larini som VIP-kører ikke kan tage point i mesterskabet, er det derfor ren dansk front i den samlede stilling.

Nicolaj Møller Madsen kom også godt fra start i sin debut i klassen med en sjetteplads og andenplads i rookie-mesterskabet.

Næste løb i Scirocco R-Cup er den 1.-2. juni på Spielberg-banen i Østrig.