Volkswagens nye talentklasse VW Scirocco R Cup 2010 åbner nu op for tilmeldinger. Klassen, der afløser VW Polo Cup som talentudviklingsserie, kører i 2010 første sæson med de nye biogasdrevne Scirocco-racere. 

I klassen, der vil køre løb sammen med bl.a. DTM, blandes helt unge racertalenter med erfarne kørere og forhandlerstøttede VIP’ere. Bilerne er de 220 hk stærke VW Scirocco R med DSG-gearkasse og boostknap. 

VW Scirocco Cup kører på biogas

– Med Scirocco R Cup præsenterer Volkswagen den mest miljøvenlige mærkeklasse i verden og betræder atter helt ny motorsports-grund, siger Volkswagen Motorsports direktør, danske Kris Nissen. 

– Med vores standardvognsskole har vi støttet talenter i mere end et årti på deres vej til den professionelle motorsport. Denne tradition, der begyndte i 1998 med Lupo Cup og senere er videreført med Polo Cup, fortsætter vi med Scirocco Cup med en masse nye ideer, eksempelvis involveringen af Volkswagen-forhandlere, siger Kris Nissen videre i en pressemeddelelse. 

I første omgang er dog talenterne, der er fokus på i klassen. Unge mellem 17 og 24 kan deltage i juniorcuppen, men det kræver at man kommer gennem nåleøjet. 

Det nåleøje består af en optagelsesprøve på Oschersleben, hvor kandidater skal dyste i VW Polo Cup-racere, vise teknisk forståelse og aflægge prøver i interviewteknik og præsentationer for sponsorer. 

Rygter lyder, at mindst én dansker kan være på vej til den nye mærkeklasse. En sæson i juniorcuppen koster 370.000 kroner (50.000 Euro), mens en sæson for andre koster 560.000 kroner (75.000 Euro).Indtil den 15. februar kan man tilmelde sig optagelsesprøven over to dage på www.volkswagen-motorsport.info.

Foto: Volkswagen Motorsport