Michael Schumacher er blevet idømt straf på ti placeringer til næste F1-løb. Tyskeren forsvarede sig kraftigt mod Rubens Barrichello i løbets slutfase, og på 66. omgang gik det helt galt for den tidligere, mangedobbelte mester.

Mercedes GP-køreren var på vej til at blive overhalet af Barrichello i kampen om det sidste VM-point, og mens brasilianeren trak ud på indersiden af Schumacher, pressede han Williams-køreren ind mod pitmuren og ud på græsset for enden af pitudkørslen.

– Jeg måtte arbejde ret hårdt for det point i en kamp, der hverken var fair eller clean, men jeg vil lade andre om at bedømme det. Alt jeg ved er, at jeg er en racer, og i sådanne situationer giver jeg mig aldrig, siger Barrichello i en pressemeddelelse.

– Jeg gav tidligt tegn til, at jeg ville trække til indersiden og ikke bare give ham linjen, og der var bare ikke nok plads for ham til at overhale, uden vi rørte hinanden. Det var en hård kamp, og det er det, vi er her for, men jeg accepterer, at FIA-dommerne så den som værende for hård, siger Schumacher som svar på straffen.

Rubens Barrichello og Michael Schumacher delte pitgarage i en række sæsoner hos Ferrari og opbyggede der et tæt venskab. På pitradioen lod Barrichello imidlertid sin engineer og resten af verden vide, hvad han mente om sin (tidligere) vens manøvre.

Mercedes GP har accepteret straffen.

Foto: Mercedes GP