Michael Schumacher tog søndag sin (anden) afsked med F1. En imponerende karriere på topplan slutter dermed for tyskeren, der for evigt har skrevet sig ind i historiebøgerne.

Og selvom fokus var på VM-kampen helt i front, var Schumachers løb også et af de mere opsigtsvækkende. Og tyskeren nød turen mod syvendepladsen, der bød på lidt af hvert på Autodromo Jose Carlos Pace.

Michael Schumachers hilsen til fansene

– Sikke et spændende og hændelsesrigt løb. Sært nok, så begyndte mit sidste Formel 1-race overhovedet med en punktering, som sendte mig ned gennem feltet. Men det har altid været min filosofi ikke at give op – der vil altid være en chance, man skal bare klø på og tage den, når den kommer, siger Michael Schumacher, der også hæfter sig ved sin placering som nummer syv i det brasilianske grandprix.

– Det er et lidt sært sammenfald, at jeg sluttede min Formel 1-karriere med P7, som var mit første kvalifikationsresultat på Spa-Francorchamps for 308 løb siden. Det slog mig også, at jeg kører med nummer syv på bilen og at jeg har syv VM-trofæer i mit skab, filosoferer tyskeren.

Tyskeren sender også en tak til teamet og sine fans – en tak, han også kørte med på en specialdesignet hjelm til finaleløbet.

– Selv under disse svære betingelser var mit sidste Formel 1-løb utroligt sjovt, og jeg vil igen gerne takke teamet og alle mine fans for deres støtte gennem årene. Jeg har nydt tiden, vi har haft sammen, meget, slutter han.