Michael Schumacher gør sit længe ventede Grand Prix-comeback denne weekend, når F1-sæsonen skydes i gang i Bahrain. Den syvdobbelte verdensmester, der er både elsket og hadet blandt fans, gør samtidig comeback i Mercedes-Benz’ comeback som fabriksindsats i sporten for første gang i 55 år.

41-årige Schumacher har op til sæsonstart udtalt sig om dæmpede forventninger, der så siden er trukket tilbage. Det er dog ingen hemmelighed, at tyskeren ser frem til sæsonstarten, der finder sted fredag med første træning forud for Bahrains Grand Prix.

– Endelig starter sæsonen! Jeg har det som et barn, der ser frem mod jul. Beslutningen om at gøre comeback føles som lang tid siden nu, og jeg kan ikke vente på at sæsonen går i gang i Bahrain, siger Schumacher i en pressemeddelelse.

– Det er sjovt at tænke på, at jeg skal køre F1 igen, når jeg for bare få måneder siden ville have sagt kategorisk nej til muligheden. Men sommetider ændrer tingene sig, og de rette omstændigheder dukker op. Jeg er mere frisk end jeg har været i mange år. Jeg er fuldt forberedt fysisk, og vigtigst af alt er min energi fuldstændigt tilbage, siger Schumacher videre.

Da jeg trak mig tilbage fra motorsport I 2006, så var mine batterier simpelthen flade. Nu er de helt genopladede, og jeg klar til udfordringen.

– Da jeg trak mig tilbage fra motorsport I 2006, så var mine batterier simpelthen flade. Nu er de helt genopladede, og jeg klar til udfordringen.

Schumacher måtte ved sidste test i Barcelona trække udmeldinger om Mercedes GP Petronas’ øjeblikkelige form tilbage – øjensynligt efter at have nærstuderet data fra testen. Om teamets og egne chancer forud for premieren er tyskeren fortsat beskeden.

– Det er altid svært at spå om formen i preseason-testene, og i år endnu sværere end nogensinde. Men den sidste test i Barcelona viste os, at vi burde være konkurrencedygtige. Vi ved, at vi vil have flere nye dele i Bahrain, hvilket skulle give ekstra præstationer til bilen. Det er vigtigt at være med i førergruppen fra starten af sæsonen, og jeg er sikker på, at vi vil være dér, slutter Schumacher.

Foto: Mercedes GP Petronas