Racemag har tidligere i detaljer analyseret Brawn GP’s korte, men farverige historie. Med Mercedes-Benz’ opkøb begynder et nyt kapitel med karismatiske Ross Brawn i spidsen.

Da Brawn GP opstod fra Hondas rester i vinteren og det tidlige forår op til 2009-sæsonen, havde ingen vel forestillet sig, at de 10 måneder senere ville stå med begge VM titler solidt plantet i Brackley.

Knap har trofæerne fundet deres pladser i Brawn GP-hovedkvarteret, før opkøb nu betyder, at Mercedes Grand Prix og sølvpilene nu er en realitet.

– Brawn GP har været igennem en utrolig rejse over de sidste 12 måneder. Fra at kæmpe for vores overlevelse til at danne et stærkt partnerskab med Mercedes-Benz High Performance Engines, vinde både kørernes og konstruktørernes VM og nu at acceptere Daimler og Aabars tilbud om at købe vores team, hvilket sikrer fremtiden, siger teamchef Ross Brawn.

– Både jeg selv og de øvrige diretører er utroligt stolte af personalet, kørerne og alle, der er involveret i teamet og takker dem for deres commitment, fantastiske teamwork og deres fokus på at nå resultaterne selv under svære betingelser. Ledelsesgruppen vil forblive intakt for at lede teamet, og vi er beærede over at repræsentere et så prestigiøst brand som Mercedes-Benz i Formel 1 næste år, siger Brawn videre.

Mercedes Grand Prix vil fortsætte med samme ledelsesteam som det nu tidligere Brawn GP-team. F1-teamet og motorafdelingen i Mercedes-Benz High Performance Engines bliver ledet af Mercedes-Benz Motorsport og deres vicedirektør, Norbert Haug.

Mercedes Grand Prix bliver dermed et nyt fuldt fabriksteam i kølvandet på Toyotas og BMW’s afsked.

Læs også Racemags gennemgang af Brawn GP’s opståen og baggrund her.

Fotomanipulation: Mercedes Grand Prix