Siden sidst
Unik præstation af Michael Christensen, topresultat til Malthe Jakobsen og dansk kartingsucces i Tyskland

Michael C bliver historisk!


Michael Christensen tørstede efter endnu en klassikersejr, og den kom i den grad i weekenden hvor han sammen med holdkammeraterne Estre/Cairoli vandt det berømte 24-timers løb på Nürburgring for Porsches fabriksteam Manthey. Michael har nu vundet 24-timers løbene på Le Mans, Daytona, Nürburgring og Spa samt andre klassikere som 12-timersløbet på Sebring samt syv VM-løb siden 2015. Og nå ja, så vandt han jo også VM for GT-kørere i sæsonen 2018-19! En helt unik præstation som ingen anden dansk racerkører har præsteret før.

Løbets anden danske verdensmester Nicki Thiim var godt med fremme, men desværre blev en af Nickis holdkammerater involveret i et uheld der betød Audi-teamet sluttede P17.

Blandt de øvrige danske deltagere kom Nicolaj Møller Madsen også godt igennem weekendens strabadser med en tredjeplads i sin klasse. Henrik Bollerslev blev toer i sin klasse, mens Christina Nielsen vandt sin klasse. Rasmus Helmich blev P5 i sin klasse, hvor også Niels Borum (P7) og Nicolaj Kandborg (P9).

Årets løb i ”det grønne helvede” blev i øvrigt neutraliseret i det meste af natten grundet regn og tæt tåge i Eifelbjergene; et ikke usædvanligt fænomen på de kanter. 

Læs mere og se highlights på motorsportdanmark.dk her.


Baku blev ikke vendepunktet


Heller ikke tredje runde af FIA Formula 2 Championship gav det håbede topresultat for Alpine Academy Driver Christian Lundgaard. I modsætning til sidste runde i Monaco lykkedes det dog denne gang for danskeren at score points i hovedløbet (P9), men det blev desværre ikke til points i de to sprintløb. Nu venter en pause inden næste runde, der køres på Silverstone i juli. 
 
Se mere på formula2.com og læs Christians egen beretning på motorsportdanmark.dk her.

Fjerdeplads til Malthe


Tredje afdeling af European Le Mans Series (ELMS) blev til en fjerdeplads for den unge Thybo Malthe Jakobsen, der sammen med holdkammeraterne hos RLR Msport i LMP3-klassen. Det var holdets hidtil bedste resultat i denne sæson. Derimod var der uheld til Michelle Gatting og holdkammerater hos Ferrari-holdet Iron Lynx i GTE. En af Michelles holdkammerater blev ramt af en konkurrent, og holdet måtte udgå.  

Læs mere på europeanlemansseries.com 

Kartingsucces i Tyskland


Anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft blev kørt på banen i Wackersdorf, og blev en stor succes for de mange danske deltagere. Bedst gik det i klassen OK, hvor Elias Olsen hentede en tredje- og en fjerdeplads i de to finaler. Marius Kristiansen, Magnus Terkildsen, Mathias Bjerre Jakobsen, Julie Friis og Silas Gibson hentede ligeledes points i det skrappe selskab. Også blandt juniorerne var der opmuntrende danske resultater. Bedst gik det for Jonathan Weywadt med P4 og P7 i de to finaler, men også David Walther og Tobias Clausen var godt med fremme.

Få DASUs elitenyhedsbrev i indbakken – abonner her!