Danske racerkørere fortsætter med at levere topresultater i sommervarmen. Her er et overblik over de sidste par ugers topresultater.

Ny sejr til Nicklas

Tredje afdeling af VM i langdistanceløb (WEC) blev kørt på Monza-banen i Italien forrige weekend. Bedst gik det for Nicklas Nielsen, der sammen med medkørerne Perrodo/Rovera vandt sæsonens anden sejr for Ferrari i klassen GTE Am, på trods af holdet startede sidst af de 36 deltagende biler. Dermed rykker holdet op på andenpladsen i den samlede stilling. I samme klasse kom Michelle Gatting og holdkammerater i mål som P6, mens danske High Class Racing med Anders Fjordbach, Dennis Andersen og Jan Magnussen blev P9 i LMP2.
Næste afdeling af WEC er 24-timers løbet på Le Mans 21-22. august.

Fantastisk runde for Øgaard

De danske deltagere i det åbne spanske F4-mesterskab fortsætter med at imponere. Denne gang på den krævende Formel 1-bane i Portimao (Portugal), hvor Sebastian Øgaard vandt to af de tre kørte løb 17 – 18. juli. Det var Sebastians første sejre i mesterskabet, og det rykker ham op på en samlet andenplads.
Også Georg Kelstrup og Noah Degnbol scorede points i runden.

Joe Portlock / 2021 Formula Motorsport Limited
NORTHAMPTON, ENGLAND – JULY 17: Race winner Robert Shwartzman of Russia and Prema Racing and third placed Christian Lundgaard of Denmark and ART Grand Prix celebrate on the podium during sprint race 1 of Round 4:Silverstone of the Formula 2 Championship at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Fjerde gang var ikke lykkens gang for Lundgaard 

Christian Lundgaards uheldsramte sæson i Formel 2 fortsatte i fjerde afdeling, der blev kørt på Silverstone i forbindelse med det britiske Grand Prix. Denne gang blev det dog til en podieplads (P3) i det ene af sprintløbene, men i hovedløbet søndag gik det atter galt. I forbindelse med det obligatoriske pitstop blev det ene hjul ikke fastspændt ordentlig og faldt af.

Topresultater til Lind, Schandorff og Grundtvig

To af Danmarks bedste GT-kørere fortsatte den forgangne weekend deres succesfulde 2021-sæson. På Spa-Francorchamp vandt Dennis Lind og hans britiske makker fjerde afdeling af British GT Championship, og er dermed i føring af mesterskabet. På samme bane hentede Mikkel Grundtvig en andenplads i et af løbene i British F3 Championship.
På Imola i Italien hentede Frederik Schandorff og holdkammerat fra Italien to andenpladser i løbsserien GT Open, og udbyggede dermed deres føring i den samlede stilling. Både Frederik og Dennis kører for Lamborghini. I samme løb vandt Jens Reno Møller klassen for GT Am og fører denne kategori.

Ligeledes på Imola hentede Conrad Laursen to pointgivende placeringer i afdeling af det italienske F4-mesterskab.

Danskere til karting-EM


Tredje og sidste runde af EM for klasserne OK og OK Junior blev kørt i Spanien sidste weekend. Bedst gik det for Sebastian Gravlund, der kom i mål som P23 i finalen for OK. I OK Junior nåede David Walther ligeledes finalen, men udgik, mens Julius Dinesen, Tobias Clausen og August Therbo desværre gled ud efter de indledende heats.

Dette resumé er del af DASUs elitenyhedsbrev – abonner på det her.