Nico Rosberg kørte sig frem til en femteplads i Tyrkiets Grand Prix. Det var Williams’ bedste resultat indtil nu denne sæson, og det sender AT&T Williams op på en sjetteplads i VM for konstruktører og Rosberg på en sjetteplads i kørernes VM.

Igen var tyskeren med i Q3, men tungt lastet med brændstof kunne han ikke kvalificere bedre end niendepladsen. Men allerede i slutningen af første omgang var Rosberg oppe på en femteplads og kunne kæmpe med Jarno Trulli om fjerdepladsen.

– Jeg er glad for femtepladsen og også glad på teamets vegne, for det er et godt resultat. Jeg fik en god start takket være mine engineers, da det gik lige som jeg håbede det ville. I slutningen af første omgang havde jeg vundet fire placeringer. Derfra pressede jeg på for at komme forbi Trulli, hvilket jeg troede jeg kunne, men han havde bare en bedre bil, siger Nico Rosberg.

Trullis lidt længere andet stint gjorde, at italieneren havde margen nok til at holde Williams-Toyota-køreren bag sig.

– Jeg håber, vi kan holde dette momentum og score point i alle løb. Lige nu vil jeg sige, at vi kan køre med i top otte hver gang, siger Nico Rosberg.

Teamkammerat Kazuki Nakajima er blevet overskygget denne sæson af det tyske talent. Men i Tyrkiets Grand Prix var japaneren tæt på point. En syvendeplads var realistisk, indtil problemer med den ene hjulmøtrik i andet pitstop sendte Nakajima ned på 12. pladsen.

– Alt gik godt indtil andet stop. Det var virkelig en skam, for jeg tror det var det bedste løb i min karriere. Vi var konkurrencedygtige i dag, så tak til teamet for en god bil og en solid strategi, der lod mig slå Räikkönen og Alonso på banen i dag. Vi må bare lære af fejlen i pitstoppet og håbe på bedre resultat næste gang, siger Nakajima.

Foto: Glenn Dunbar/LAT Photografic