Williams Nico Rosberg har toppet tabellen i fem af seks træninger i år. I Australiens Grand Prix betød problemer med pitstops og manglende greb, at Williams-køreren endte i mål på en femteplads.

I Malaysias Grand Prix denne weekend stjal han tv-billederne i de første 15 omgange, hvor han lå i spidsen af feltet. Efter en fantomstart, hvor han skød fra fjerde til første position, gik det imidlertid galt for tyskeren med det finske ophav.

– Jeg var i front takket være ren performance, og det er noget tid siden, en Williams har været det, siger Nico Rosberg.

– Bilen kørte virkeligt godt, og jeg pushede og åbnede forspringet til dem bag mig på hver omgang. Men så kom regnen, og den situation gik ikke som vi ville. Men vi fik lidt ud af det, og vi går efter at få de point, vi fortjener, næste gang, siger Nico Rosberg videre.

Rosberg kom i mål på en pointgivende ottendeplads. Da løbet blev afbrudt før 75 % af distancen var afviklet, blev der blot uddelt halve point. Dermed ligger Williams-køreren på en syvendeplads med 3,5 point.

Hvor Rosberg skød tre pladser frem i starten, gik det modsatte vej for teamkammerat Kazuki Nakajima.

– Jeg fik hjulspin i starten og mistede pladser til KERS-bilerne omkring mig, og jeg endte bag Piquet og kæmpede for at komme forbi. Det ødelagde strategien, da jeg mistede en del tid bag ham, og så kom vejret selvfølgelig, og det var umuligt at tage den helt rigtige beslutning med de skiftende betingelser, siger Kazuki Nakajima.

Foto: Steven Tee/LAT