, fra byen Sønder Vium, som støtter hundrede procent om, Ringkøbing Landbobank Rally Sprint, som blev afviklet i det skønneste vejr, og hvor den lille by er en stor del af helheden omkring løbet.

Ikast Motorklub er den afviklende klub, med officials, men man kunne fra morgenstunden se, at indbyggerne i og omkring byen ER de sande ildsjæle i fysisk at få bygget prøven op, maskiner, børn og de voksne hjælper alle, bare det at stå og beundre den gejst og glæder som alle hjælpere udstråler, fantastisk.

LOKALE Verner Boiskov er sammen med en gruppe lokale patrioter/rallygruppen, dem som gør det muligt, at små 30 rallybiler og mandskaber kan have følelsen af, at de er er noget specielt, og prøven er faktisk ganske fed.

VEJRET var perfekt, en ganske vital del af et udendørs motorsportsarrangement, og humøret hele vejen rundt er på Le Mans niveau, der hersker simpelthen en special stemning af nærvær og oser af samhørighed, jeg er FAN!

PÅ DAGEN RENT SPORTSLIGT, så viste Jacob L Madsen/Line Nedergaard i Peugeot 208 Rally4 kørsel af internationalt format, hamrende effektivt og lynende hurtig, dette mandskab var et niveau over alle andre denne dag, både i indledende heats og i røverheatet, her viste og beviste Jacob hvor god han er, hamrende GOD!

MANDEN fra plakaten optil løbet, Carsten Jensen i hans Peugeot 208 T16 R5 gjorde ellers en god figur, men løb for grusvej i tredje heat, og måtte på rallyresult have prædikatet DNF i tredje heat, noget som giver timer hjemme på værkstedet inde DM3 i Ålborg i den kommende weekend.

Samlede 2’ere i det ordinære løb og i røverheatet blev Oliver Saust/Peter Holm Rasmussen i Opel Corsa Rally4, de blev nok dagens publikumsfavoritter med kørsel til, på og lidt over grænsen, attack gange hundrede, de leverede showet og kørte sølvet hjem på dagen.

Klassevindere/Dennis Pleidrup og Cicilie Pleidrup i Mitsubishi Lancer Evo6 viste fart og stabilitet, og trods at Dennis ikke har kørt i denne bil i et stykke tid, så var farten og niveauet til en flot 3. plads generelt.

Klassevindere samt 3’ere i røverheatet gik til hurtig snakkende Rasmus Nielsen og Emil Nielsen og den seksbenede og hurtig løbende BMW Compact, selvom han følte manglede greb i den brutale bimmer, så var der som greb nok til en flot klassesejr, og en flot placering i røver heatet

Klassevindere/Preben Larsen/Orathai Larsen i Mazda 323, og hvor kan den bil kører om hjørner, og lyden er klassisk krydret med moderne tænding, effektiv bil med dygtig chauffør.

Patrick Brill Clausen/Christina Flensborg i Peugeot 206 RC var dagens ’driver of the day’, i min optik, med fuld skrue på forhjulene, spjældene fuld åbne på indsugningen og med hurtige ryk i håndbremsen, så viste knægten hans speed når materiellet holder til mål.

Klassevinder/Thomas Andersen havde debut med hans spritnye Renault Clio RC5, og dette partnerskab, Thomas vs Renault går godt i spænd sammen, og Thomas er klar til fuld DM attack om en uges tid.

Et andet mandskab som holder fuld skrue på de trækkende forhjul er Kenneth Hansen/Steffen Frederiksen fra KOMO, deres Ragnotti præparerede Renault Clio gruppe N version bliver holdt stram, og kørslen er en nydelse at overvære. OG I RØVERHEATET kørte de en imponerede 4’er hjem generelt, det må de være stolte og glade over.

Hurtige gearskift fra Kim Abilgaard og hans lavgearede Peugeot 106er med Bacci dogbox, og så var det tid til,

CHAMPAGNE SPRØJT OG LUGTEN deraf, og flotte præmier til mandskaberne på podiet i de respektive klasser afrundede et flot og velafviklet sprint i den lille by Sønder Vium, og tak for oplevelsen på dagen, det var mere end bare et rallysprint.

/Allan Post