vDet skyldes dog dels Kubicas 11. plads i sæsonåbneren, dels teamkammerat Petrovs manglende evne til at komme i mål.

Det blev der dog lavet om på i Kinas Grand Prix, hvor russeren kørte et inspirerende løb med samme tostopsstrategi som sin teamkammerat. En P7 i mål var resultatet og de første russiske VM-point er en realitet. Det har formentlig fredet russeren, der har været udsat for nogen kritik efter sine første tre løb.

– Jeg er glad for at komme i mål for første gang i Formel 1 og for at score mine første point. Det var et svært race, og det var ikke nemt at tage de rette beslutninger i dag. I begyndelsen, da det begyndte at regne, gik nogle kørere ind efter intermediates, men vi besluttede at blive ude på slicks, hvilket var den rigtige beslutning, siger Petrov om vejret, der fangede en del forhåndsfavoritter.

– Jeg forsatte med at tale med teamet for at beslutte, hvornår vi skulle gå på intermediates, og igen fik vi timingen helt rigtig. Da jeg bytte til mit andet sæt intermediates vidste jeg, at det ville være vigtigt at passe på dækkene, men vi vidste ikke, om det ville fortsætte med at regne, eller om banen ville tørre op. Men jeg blev ved med at pushe, mine engineers sagde, at jeg havde et godt pace, og i de sidste omgange kunne jeg lave nogle gode overhalinger, særligt på Schumacher og Webber og vandt nogle flere placeringer, siger Petrov.

Teamkammeraten Robert Kubica var dog ikke helt tilfreds med sin femteplads

– Jeg lavede en fejl i starten og mistede en del placeringer, men vi tog den rigtige beslutning og blev ude på slicks, da det begyndte at regne, og jeg var i stand til at køre op gennem feltet til tredjepladsen. Det kritiske øjeblik i mit løb kom dog, da safetycaren kom ud, hvilket fjernede mit håb om en podieplacering, for jeg mistede den store føring, jeg havde til bilerne bag mig. Så selvom jeg er glad for slutte femmer, så er jeg stadig frustreret over at misse podiet, siger Kubica i en pressemeddelelse.

Foto: Andrew Ferraro/LAT Photografic