Kvalifikationen til Kinas Grand Prix gik planmæssigt og det var de forventede som var tilbage da Q2 var slut. Red  Bull så dog ud til at kæmpe lidt for første gang, og lignede ikke umiddelbart nogle som skulle kæmpe med i toppen. Hurtigste man i Q2 var Lewis Hamilton som den eneste under 1.35

Fernando Alonso var første mand ude i Q3 – måske belært af fejlene fra tidligere løb i sæsonen. Alle øjne var på McLaren som har virket stærke hele weekenden, men hverken Hamilton eller Button leverer optimalt i Q3. Tilgengæld vågner Red Bull op til kamp og Sebastian Vettel sætter P1 efterfulgt af Mark Webber. Fernando Alonso viser igen at han er bedste mand pt. i Ferrari og starter P3 når løbet sættes i gang søndag.

Nico Rosberg kom ind på P4 og igen hurtigere end teamkammerat Michael Schumacher, som gennem hele kvalifikationen måtte konstaterer at hans pace stadig ikke helt er der. Michael Schumacher sluttede P9.

Button slutter p5 noget overraskende foran teamkammerat Hamilton som ellers havde været hurtigere i både Q1 og Q2.

1.   S. Vettel
2.   M. Webber
3.   F. Alonso
4.   N. Rosberg
5.   J. Button
6.    L. Hamiltion
7.    F. Massa
8.    R. Kubica
9.    M. Schumacher
10.  A. Sutil

Alt i alt en meget ordinær kvalifikation, men der er lagt op til spændning og dramatik, da der endnu engang er forventet regn i løbet af søndagen.