Brendon Hartley og Daniel Ricciardo er nu kodet ind på henholdsvis Christian Horner og Franz Tosts mobiltelefoner. De unge Red Bull Junior-kørere er netop blevet offentliggjort som reservekørere for Red Bull Racing og Toro Rosso i 2010-sæsonen.

Daniel Ricciardo er regerende britisk F3-mester. Med sine blot 20 år har han nået at vinde både det prestigefyldte engelske mesterskab samt Formula Renault Cup i 2008.

– Det er meget spændende. Det var en e-mail, jeg har har håbet på siden testen i december, men jeg var ikke sikker på, om den ville komme overhovedet. Så det er en stor lettelse, men også meget tilfredsstillende, og jeg vil få travlt, selvom jeg ikke skal køre, siger australske Ricciardo.

Ligeledes 20-årige Brendon Hartley fra New Zealand har kørt i både Eurocup og NEC i Formula Renault og vandt Eurocup-titlen i 2007 og sluttede treer i britisk F3 i 2008. 2009 var et middelmådigt år for den unge kører i F3 Euro Series.

Brendon Hartley hos Toro Rosso under test i Jerez 2009

– Jeg er glad for a tvære del af Red Bull F1-setuppet igen, og det vil blive godt at være på banerne  for at lære så meget som muligt, så hvis jeg får chancen for at køre, så er jeg helt forberedt, siger Hartley i en pressemeddelelse.

Begge kørere deltog i vintertesten i december på Jerez, hvor Ricciardo endda var hurtigste mand i Red Bulls RB5.

De to talenter bliver i 2010 teamkammerater – for første gang – i World Series by Renault i Tech 1-teamet.

Begge kommer fra Red Bull Junior Team-talentprogrammet, der også har haft kørere som Sebastian Vettel, Sébastien Buemi og Jaime Alguersuari blandt ‘eleverne’

Foto: Mark Thompson/Getty Images