Racemag var med, da der i weekenden blev afholdt Copenhagen Historic Grand prix i Fælledparken. Læs mere om reaktionerne fra kørerne og se fotos nederst i artiklen.

– Jeg håber vitterlig at arrangementet her i Fælledparken er kommet for at blive. Det er rigtig sjovt at køre foran så mange tilskuere – det gør vi jo ikke normalt, når vi kører historiske løb. Samtidig er det jo skønt at bruge en weekend med andre artsfæller, der deler glæden ved motorsport, udtalte H.K.H. Prins Joachim til Racemag.

Fredag eftermiddag efter CHGP pressemøde satte H.K.H. Prins Joachim sig i Red Bulls Formel 1-racer på Rådhuspladsen i København.

– Det var en utrolig oplevelse at sidde i et højteknologisk monster som en Formel 1-racer er. Jeg synes det er en god måde at koble ny teknologi sammen med Copenhagen Historic Grand Prix udtalte H.K.H. Prins Joachim om Red Bulls deltagelse i CHGP.

Den royale protektor for CHGP delte i år bil med Lars Erik Nielsen, der har deltaget i racerløb verdenen over.  

– Her i pitten er vi alle venner, men på den anden side af hegnet, der kæmper vi mod hinanden. Vi viser hinanden den respekt, der skal til på banen, og det er dejligt at mærke, der er gang i den blandt de mange tilskuere. Weekenden har budt på tæt fight, og Joachim kører skide godt, udtalte Lars Erik Nielsen til Racemag.

I CHGP køres der i en række historiske klasser blandt andet historisk 65, hvor Cortina Racing deltager med H.K.H. Prins Joachim, Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner.

– Jeg fik en straf under kvalifikationen igår, så jeg startede som nummer 22, men sluttede som nummer ni, så det var fantastisk. I dag bliver det en Cortina-kamp, hvor Joachim starter treer, Martin sekser og jeg otter, også synes jeg at alle i teamet gør det rigtig godt, udtalte Oscar Davidsen Siesbye, der sluttede af med en sjetteplads til søndagens heat.

Der blev også kørt løb i Legend-biler i Fælledparken til weekendens CHGP.

– Legend cars er rigtig underholdende – det er et felt med mange biler, så der er masser af overhalinger. Efter min søn er begyndt at køre go-kart, har jeg skruet ned for min egen karriere – jeg kunne mærke jeg var mere interesseret i at bakke ham op. Jeg var ikke herinde i går, da Noah var ude at køre løb og vandt, udtalte en stolt Jason Watt, da Racemag traf ham søndag lige efter Red Bulls show-run.

Pro/Am-klassen havde besøg af en række danske kørere, der normalt kører i udlandet – blandt dem var Christoffer Nygaard og Michel Nykjær.

– Jeg er imponeret over det greb Bent’s(Sørensen red.) Porsche har, og jeg havde en tæt kamp i går med Pirro i BMWen, hvor jeg kunne overhale ham på langsiden. I løb som de her, der kører man lidt mere med hjernen end instinktet, for jeg vil jo nødigt ødelægge Bent’s bil. Det har været rigtig dejligt at lære teamet at kende, udtalte Christoffer Nygaard til Racemag.

– Det er dejligt at køre en bil med baghjulstræk, og Nils (Davidsen red.)siger jeg er den eneste, der må køre hans Porsche. Det er jo gået godt med en første og andenplads ind til nu, udtalte Michel Nykjær til Racemag kort før han skulle i bilen til søndagens heat.

 Se fotos her:
[nggallery id=112]