Rallylegenden Carlos Sainz debuterer i rallycross, når han skal deltage i weekendens X Games i Barcelona.

Den 51-årige spanier, som vandt VM-titlen i rally i 1990 og 1992, stiller til start i en 600 hk stærk VW Polo supercar fra svenske Marklund Motorsport i løbet som køres ved Barcelonas olympiske stadion.

“Jeg testede bilen i Montalegre, Portugal efter det sidste løb i RallycrossRX serien samme sted” siger Carlos Sainz.”Vi talte om at foretage nogle ændringer på bilen, men på det tidspunkt havde jeg ikke besluttet om jeg ville deltage i Barcelona. Nu er alt på plads og jeg skal teste bilen igen inden løbet for at finde et setup der passer mig,” siger Carlos Sainz.

I Barcelona skal Carlos Sainz konkurrere mod X Games-stjerner som Travis Pastrana, Ken Block, Tanner Foust og Brian Deegan. Også Dakar-vinderen Nani Roma stiller, sammen med Liam Doran, til start i en nybygget, rallycross-konverteret, Mini WRC fra Prodrive.

Derudover kommer også den forhenværende Formel 1- og NASCAR-kører Scott Speed til start i Barcelona. Scott Speed debuterede i rallycross ved det første X Games i Brasilien i april. Et løb som han sensationelt vandt og det har givet mere blod på tanden hos den unge amerikaner, så nu vil også køre resten af løbene i den amerikanske rallycross serie.
 
Sainz udtaler om sin rallycross debut. “Først og fremmest skal jeg lære denne nye form for racing. Det er ikke en kamp om tid, men om placeringer og konkurrere mod andre kørere med en masse kontakt mellem bilerne på en lille bane. Jeg er her for at lære denne form for motorsport og for at have det sjovt. Samtidigt glæder jeg mig meget til at køre på hjemmebane.”

Løbet køres 19. maj ved “Estadio Olímpico” i Montjuïc Park.