, i DSR – DANSK SUPER RALLY

, så intet afgjort da klubberne RAS og KOM bød de omkring 43 rallybiler velkommen til Rally Stoholm/DM5, med 13 hastighedsprøver, to forskellige fredag aften med byprøven i Stoholm og flyvepladsen i Skive som de to prøver. Fra lørdag morgen skulle der så køres 9 prøver i alt, 5 forskellige, og den sidste som Powerstage.

IGEN var Stoholm Fritids- og Kulturcenter rammen om løbet, det var også her præmiefesten skulle afholdes efter løbet. Dansk Super Rally skulle finde sin vinder, dobbelte pointene kunne været meget afgørende, hvis man udgik, og med efterårets luner rent vejrmæssigt, så kunne alt teoretisk ske.

Det generelle klassement stod imellem Kenneth Madsen/Mette Felthaus i Citroën C3 Rally2 og Simon Vallentin/Peter Egholm i Hyundai i20N Rally2, men allerede fredag aften ud til prøve 2 fik Simon problemer, som kostede en tidsstraf på 40 sekunder, det punkterede lidt spændingen.

Kenneth og Mette kunne køre uden at tage de vilde chancer, selvfølgelig stadig med god pace og rytme, løbet var langt. Simon og Peter vandt 10 ud af 13 prøver, men den vigtigste prøve, SS13 powerstagen, den skulle Kenneth og Mette vinde for at tage den samlede andenplads i DSR, og det gjorde de så. Ved mål var der 17,6 sekund imellem de to mandskaber, men de generelle vindere blev Team Glad Sports, Kenneth Madsen og Mette Felthaus, og en fuld fortjent generelklassesejr, og Dansk Mestre i RC2 Klassen.

VINDERNE af Dansk Super Rally generelt blev, ikke overraskende, Jacob Leutenberger Madsen og Line Nedergaard i Peugeot 208 Rally4, en suveræn klassesejr og 4’er generelt cementerede deres DSR sejr, trods en ødelagt fælg og dæk fredagen aften, eneste tidspunkt ’the booy’ fik lidt puls, ellers kørte, ’the machine’ Jacob med vanlig speed og ro, overlegent resultat.

Men Jacob og Line tog DM titlen i RC4 klassen oveni bøtten, så hjemkørte Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen i Opel Corsa Rally4 klassens andenplads og i DM regi fik de sølv i RC4 klassen, Oliver er et stort talent og den generelle 8. plads generelt fortæller alt om hans høje niveau.

Generelt nummer 3 blev Ib Kragh og Karsten Isaksen i Hyundai i20N Rally2, de lå stabilt men kunne ikke følge de unge drenge, men derfor er deres niveau stadig højt.

DM CHAMPIONS i DM5 klassen blev, overlegent, Steen Andersen og Ditte Kammersgaard i Mitsubishi Lancer EvoX, på dagen 7’er generelt, det optimale resultat i et modent’ materiel, men makkerparret i kabinen besidder et højt niveau.

Lokale Jan Petersen og Mads Dalsager i Peugeot 208 T16 R5 havde et godt rally, generelt nummer 5, et optimalt resultat for den sympatiske Stoholm borger, og endeligt kørte bilen uden mekaniske problemer, og Jan kunne i år mere nyde at være en del af rallyet, han var meget glad og lette ved målrampen, et flot resultat.

NUMMER SEKS generelt blev Michael ’the real one’ og Erik Kristensen i Skoda Fabia Rally5, men bøvl med noget kølerslange, hvor Michael havde smidt håndklædet i ringen, men så kæmpede mekanikkerne, det kostede en tidsstraf på 2.10 minutter, men sejt arbejde af dem i kedeldragterne, så de kom i mål, men længere nede på resultatlisten end forventet.

Danske Mestre i Rc5 klassen blev Kasper Nyman Andersen/Claus Kammersgaard i Renault Clio, hele året har de været stabile og hurtige, og det vinder man mesterskaber på, de vandt også klassen i Rally Stoholm. Mens unge Jacob Egholm og Sarah Haulrik i en tilsvarende bil måtte trække sig med defekt, jeg håber at både Kasper og Jacob begge bliver i samme klasse næste år, det kunne blive sjovt og tæt.

Danske Mestre i Klasse DM5 blev, Verner Boiskov og Charlotte Lebeck Østergaard i Mercedes 190 2,3 16v, faktisk udgik de, men da de nærmeste konkurrenter til titlen trak sig om fredagen efter notekørsel, Jens Ole Jensen/Thomas Jensen, da sygdom i nærmeste familie selvfølgelig blev opvejet højere, men ærgerligt at de ikke skulle køre om det i finale løbet, men Verner og Charlotte førte inden DM5, og de point var nok til mesterskabet.

Michael Broberg M Sørensen og Peter Kristian Lyngs kom fra baghjul og tog DM titlen i klasse DM2, helt fortjent med en fart de har vist i år i deres Ford Fiesta ST180, uheld med bilen undervejs i årets DM-kapløb gjorde at det skulle afgøres i finaleløbet, og her viste Michael hans høje niveau og high speed. En klasse hvor det ikke koster en million, og konkurrencen er hård og sjov, og generelt nummer 16 til Michael og Peter viser også farten.

DM1 klassen, sejr på dagen og dansk mesterskab gik til, André Falck og Niels Bjerre i Peugeot 106 GTI, et mandskab som kører low budget, men med hjertet i rallysporten. Lokale Dennis Pedersen/Dennis Jessen i Peugeot 106 GTI lå ellers til en såkaldt lokal sejr, men omstændighederne ville det anderledes.

DM3 klassen, vindere på dagens og danske mestre blev, Frank Nielsen og Per Brodersen i Citroën C2R2 Max, fortjent, men nøj hvor var den klasse stor engang.

DM7, vindere på dagen og med en DM titel, feltets ældste deltager, Søren Lind Andersen med codriver Jens Thomsen i Opel Astra, Søren elsker bare at køre rally, så fedt.

Klasse 9, DANSKE MESTRE og sejr på dagen til Kim Boisen og Dan Johannsen i den awesome fede historiske BMW M3 E30, hjemmebygget, joo Kim Boisen kan både skrue, bygge og køre en rallybil, så fortjente mestre, og generelt nummer 9 i Rally Stoholm, det var virkelig flot.

Bonus info:

Kenneth Madsen, ’Jacob fik den fortjent i år den DSR titel, jeg tager den igen næste år!’.

De første tre førstekørere i det generelle klassement var fra KOMO, stor cadeau til klubben herfra.

Rally Stoholm blev et meget anderledes rally end det sidste år, men stor ros fra deltagerne til arbejdsgruppen bag løbet, der er brugt rigtig mange timer.

Det regnede meget op til rallyets start, men undervejs var det heldigvis mest tørvejr.

Der var også Stoholm Short Rally, med 11 startende mandskaber. De kørte rallyets sidste fem prøver, og de generelle vindere her blev, Gert Marboe/Erik Larsen i Renault Clio Rc5, altid dejligt med en generalklassesejr, det booster altid selvtilliden.

Løbet havde de første på målrampen 16.30 lørdag, og om aftenen blev mestrene kåret, efter et solidt måltid mad, TAK til dem som fik DM turneringen i år til at blive en sportslig succes, trods det så svært ud ved sæsonens start.

Resultater : Rally results (rally-results.dk)

/Allan POST